Meny
 
I skyggen av al-Andalus - 
      Vigdis L'Orsa

I skyggen av al-Andalus

«I skyggen av al-Andalus» er en historie om religion og eventyr og om kulturelle og politiske konflikter på Den iberiske halvøy på 900-tallet. En historie om to unge mennesker som treffer hverandre under de grusomste omstendigheter. Les mer
Vår pris
72,-
Spar
7,-

Veil. pris: 79,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 72,-
Spar: 7,-

Veil. pris: 79,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

«I skyggen av al-Andalus» er en historie om religion og eventyr og om kulturelle og politiske konflikter på Den iberiske halvøy på 900-tallet. En historie om to unge mennesker som treffer hverandre under de grusomste omstendigheter. Erik er en ung, sterk viking som dreper og stjeler og slåss mot både kristne og muslimer. Emble er en kristen pike som blir tatt til fange. Du følger henne på den tunge veien fra det gode livet i Galicia til et harem i Córdoba og videre til et kloster i León. De to unge er produkt av forfatterens fantasi, men de treffer mange toneangivende historiske personer både i det kristne nord og i det muslimske syd.
Dette er en roman med historisk skueplass, skrevet i et effektivt fortellende språk. Beretningen er bredt anlagt, og følger en rekke skjebner på Den iberiske halvøy på 900-tallet. Vikinger og maurere, hedninger, kristne, muslimer og jøder. Det er en beretning med sterkt ladede ingredienser: vold, seksualitet, kjærlighet og gudstro. Det bærende elementet er møtet mellom den norske vikingen Erik og den unge, kristne kvinnen Emble fra Galicia. Omgitt av den ytre dramatikken - kampen mellom den kristne og den muslimske delen av Den iberiske halvøya, og vikingenes herjinger - beskrives kjærlighetshistorien til det unge paret. Det skaper den dynamikken og intensiteten en underholdningsroman som denne er avhengig av, samtidig som de historiske faktaene gjør historien interessant også utover ren underholdning. Forfatteren lykkes med å gi farge og troverdighet til den historiske formidlingen. Som leser lar man seg lede av kjærlighetsberetningen. Gjennom sitt liv tjener Erik både vikinger, kristne konger og muslimske kaliffer. Til slutt sitter han kongemakten ganske nær - med tilnavnet Erik maureren, et kallenavn som fanger spenningene både i hans personlige historie, og i den historiske perioden i området. Som en Sjeherasad begynner Emble i kalifens harem i Córdoba å fortelle historier for å holde seg i live."
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Lyst forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 367
ISBN: 9788293349150
Utgave: 1. utg.
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger