Meny

Jeg elsker sol

roman

Serie: Päivi 1

I korte skarpe glimt risser forfatteren opp en oppvekst nord i Finland; en barndom knyttet til familien, til slekta, egnen og dyrene. Viltert, burleskt og humoristisk fører forfatteren oss inn i den autentiske finske. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

I korte skarpe glimt risser forfatteren opp en oppvekst nord i Finland; en barndom knyttet til familien, til slekta, egnen og dyrene. Viltert, burleskt og humoristisk fører forfatteren oss inn i den autentiske finske.

Hvis jeg var kenguru


Jeg kunne vært sigøyner eller same. Jeg vil være nonne og dra til Afrika. Der kan jeg bo sammen med svarte innfødte i regnskogen, svømme året rundt og leke med aper.


Jeg tegner sigøynerjenter med svarte eller røde krøller og med blå, brune eller grønne øyne. Jeg fyller et ark med jenter fra Afrika, Amerika og Kina. Mor og far planla å flytte til Australia. Far angret i siste liten. Vi ble hjemme i Halmetie 2 i Palosaari, Tornio.


Päivi Laaksos' debutarbeid består av små fortellinger fra en barndom i Nord-Finland, preget av usentimentale og direkte personer formet av en ugjestmild natur.


Les utdrag OpplesningAnmeldelser:
«Risikabel form, men som helhet gir dette en fin og

annerledes leseropplevelse.»

Terje Stemland, Aftenposten

Les hele anmeldelsen


«Laaksos fortellinger utgjør et befriende og annerledes innslag i en samtidslitteratur der det er beretningen om den fragmenterte familien som dominerer»

Elisabeth Solberg, Dagsavisen

Les hele anmeldelsen


«Et godt debutarbeid som holder seg til det nøkterne i både form og innhold.»

Anne Lise Jomisko, Dagbladet

Les hele anmeldelsen

Fakta