Kaldere mot natten

"- et epos som mangler sidestykke i nyere norsk litteratur.(...) Britt Karin holder stilen og grepet om leseren til siste punktum."

Anne Schäffer, TARA

Britt Karin Larsen kritikerroste romanserie om folket på Finnskogen har kommet til veis ende. Få med deg siste boka! Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Blant folket på Finnskogen blir det å lose flyktninger over til Sverige en del av hverdagen under andre verdenskrig, og forskere prøver å dokumentere restene av den gamle savolaksiske dialekten. Elins oldebarn Turid drømmer om engang å finne igjen restene av Mostamägg, torpet hun har hørt så mye om. Kaldere mot natten er den avsluttende romanen i den kritikerroste serien om folket på Finnskogen.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
498
ISBN
9788202492823
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Kaldere mot natten
Format
21 x 14 cm
Nr
8074917
Serie
Folket på Finnskogen. Mostamägg 7

Om forfatteren

Britt Karin Larsen (1945), bor i Hedmark, og har skrevet dikt, barnebøker, dokumentarbøker og romaner. Hun debuterte med samlingen 5 mg blues og andre dikt i 1978.

Trilogien om taterne regnes som gjennombruddet i hennes forfatterskap: De som ser etter tegn (1997), De usynliges by (1998) og Sangen om løpende hester (1999).

Britt Karin Larsens bøker om livet på Finnskogen - Det vokser et tre i Mostamägg (2009), Himmelbjørnens skog (2010), Som steinen skinner (2011), Før snøen kommer (2012), Det synger i lauvet (2013) og Slik treet faller (2014) - har høstet strålende kritikker.

Britt Karin Larsen vant Dobloug-prisen i 2014.

Bla i boka

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"- et epos som mangler sidestykke i nyere norsk litteratur.(...) Britt Karin holder stilen og grepet om leseren til siste punktum."

Anne Schäffer, TARA

"Det er en god dose sentimentalitet også i denne serien, ment i ordets beste forstand. Poeten Larsen åpner hvert kapitel med et vakkert bilde - på livet og døden - for så å zoome inn de ulike skjebnene i denne bemerkelsesverdige serien. Det er nettopp denne blandingen av Hamsunsk poesi og gammeldags romanfortelling á la Anne Karin Elstad - serien lanseres ikke tilfeldig som «Folket på Finnskogen» - som gjør disse syv bøkene til en kjærkommen sjeldenhet i samtidslitteraturen."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Men «herre jomala» hvor det er vakkert og kjærlig utført, med mange minneverdige skikkelser, og der særlig den forkomne, fordrukne og fortapte dikter Per skinner gjennom skyggene fra Finnskogen."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"(...)Britt Karin Larsen har skrive eit romanverk som bør bli ståande som eit av dei sentrale i nasjonallitteraturen frå vår tid."

Steinar Lillehaug, Klassekampen

"Med den sjuende boka er ringen sluttet - mange ringer, forresten, og skogfinnene har fått sin historie så levende og intenst fortalt som bare en forfatter med et stort kall og driv fortemaet kan klare."

Liv Simensen, Østlendingen

"Med sine historiske romaner om skogfinnene har forfatteren løftet fram et helt folks historie i god fortellerstil, og det fortjener mange lesere."

Heidi Nilima Monsen, Ruijan Kaiku

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kaldere mot natten:

De tre
199,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gul ubåt

Jón Kalman Stefánsson
Innbundet 
409,- 449,-
 
Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 
Vrakeren
199,-

Vrakeren

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
199,- 449,-
 
Atlas
169,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv