Min side Kundeservice Bli medlem

Kapital

roman

Kapital er en roman om penger, om et hode fullt av tanker som aldri gir fred, og om en manns håpløse kamp mot overmakten.

""Stig Sæterbakkens nye roman hamrer løs på landets pengeelite med en kraft som gjør den til en merkelig oppløftende lesning. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Kapital er en roman om penger, om et hode fullt av tanker som aldri gir fred, og om en manns håpløse kamp mot overmakten.

""Stig Sæterbakkens nye roman hamrer løs på landets pengeelite med en kraft som gjør den til en merkelig oppløftende lesning."

Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

"Kapital var en gedigen fest å lese.."

Audun Lindholm, Morgenbladet

"Sæterbakken demonstrerer sjangerens føremon: Han lyftar fram og gjev format og verdighet åt ein mann som ein elles ikkje hadde ensa. Sjå dette mennesket!"

Ivar Bakke, Dag og Tid

"Det finns en stor förtjänst i Sæterbakkens roman: när man läst den är man, utan att riktigt vita hur det gått till, klar över hur ett samhälles "kapital" ser ut och hur det förskingras. Det har inte så mycket med pengar att göra, utan handlar om likhet inför lagen, anständighet och institutionernas pålitilighet."

Ola Larsmo, Dagens Nyheter

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
191
ISBN
9788202237714
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
18 x 11 cm
Serie
Cappelens utvalgte billigbøker

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

s
sveins – 10.01.2009

– Dette er mer en politisk pamflett enn en roman. Hovedpersonen har satt fyr på konkursboet sitt og denne boka er åpningsforedraget hans i den påfølgende rettsaken. Han hamrer løs på finansfyrstene, storkapitalen, handelskjedene og både virkelige og fiktive personer. For det politisk velorienterte og bevisste (les venstreorienterte) menneske er kritikken hans av finanskapitalen og børsspekulanttoppene velkjente saker. Siden Sæterbakken ser det hele med utgangspunkt i den lille kjøpmannen på hjørnet som nå er overkjørt av de store kjedekapitalistene blir mangelen på analyser som stikker dypere enn skjellsordnivået ikke bare forståelig, men antagelig helt uunngåelig. Språkføringa er forresten upåklagelig og boka er lettlest. Konklusjonen må likevel bli: Les heller "Kapitalen" av Marx!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kapital:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ny mann

Per Marius Weidner-Olsen
Innbundet 
390,- 429,-

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv