Kleda er gjennomvåte

"romankunst på sitt aller beste (...) blir verande hjå deg lenge etter at du har lese ferdig den siste sida (...) Kleda er gjennomvåte har etter mitt skjønn potensialet til å bli ståande som ein klassikar."

Magnus Rotevatn, Framtida.no

Når eit menneske døyr ein naturleg daude, er det livet han levde som får definere nekrologane, gravferdstalene, mimringa og anekdotane. Dauden vedkomande leid, er ei mindre sak. Med sjølvmordaren er det annleis. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Når eit menneske døyr ein naturleg daude, er det livet han levde som får definere nekrologane, gravferdstalene, mimringa og anekdotane. Dauden vedkomande leid, er ei mindre sak. Med sjølvmordaren er det annleis.

Å miste trua si, å miste seg sjølv - eller finne seg sjølv der ein minst ventar det. Kleda er gjennomvåte er historia om ein far og ungane hans, om vala vi gjer og alt dei kan få å seia.

Detaljer

Forlag
Flamme
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
265
ISBN
9788282884563
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Kleda er gjennomvåte
Format
18 x 11 cm
Serie
F° 460

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"romankunst på sitt aller beste (...) blir verande hjå deg lenge etter at du har lese ferdig den siste sida (...) Kleda er gjennomvåte har etter mitt skjønn potensialet til å bli ståande som ein klassikar."

Magnus Rotevatn, Framtida.no

"Voldsom familiehistorie"

Maria Årolilja Rø, Adresseavisa

"For diktdebuten Skare (2019) var han innstilt til Vesaasprisen; romanen Kleda er gjennomvåte er også ein sikker priskandidat. (...) Det er ein uvanleg sterk og velkomponert roman som tematiserer sjølvmordet og kva det drar etter seg for dei næraste. (...) Skjetne balanserer alvoret med ein oppløftande humor, barsk og direkte, ironisk, poengtert og kritisk (...) for denne lesaren er det ingen tvil: Erlend Skjetne er eit litterært talent utanom det vanlege."

Oddmund Hagen, Dag og Tid

"For debutdiktene i Skare ble han nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris. Og det er tydelig at Skjetne mestrer poetiske elementer også i prosaform. Hans poetiske register blir ikke brukt til å tilføre tragedien svulstighet, men åpner for en varhet og utforskning av familiens skjebne. (...) Selvmordet blir ikke mytologisert, men angrepet fra ulike litterære vinkler."

Tora Sanden Døskeland, Klassekampen Bokmagasinet

"fortjener et stort publikum (...) for en medrivende bok Erlend Skjetne har skrevet!"

Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

"Boka har eit fortetta, intenst språk, og ein blir sugd inn i handlinga. (...) Kleda er gjennomvåte er i det heile ei god leseoppleving. Den krev ein del av lesaren, men om ein vil la seg rive med i forteljinga som er så sår og vemodig, men samtidig humoristisk og med ei sterk von, står ein rikare tilbake."

Espen Tørset, Gaula

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kleda er gjennomvåte:

De tre
199,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Flukt

Carl Frode Tiller
Paperback 
229,-
 

2020

Gunnar Staalesen
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv