Min side Kundeservice Bli medlem

Kreta-døgn

Forfatteren har skrevet sin hyllest til den greske øya som hun har besøkt og utviklet et nært forhold til gjennom 25 år. Det litterære og det personlige veves sammen til portretter av steder og mennesker. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Forfatteren har skrevet sin hyllest til den greske øya som hun har besøkt og utviklet et nært forhold til gjennom 25 år. Det litterære og det personlige veves sammen til portretter av steder og mennesker. Vi møter blant annet Kostas som driver landsbyens taverna, den ordknappe Despina som ser både fastboende og tilreisende klarere enn de fleste, og Mikhaelis som dyrker hamp bak hotellet mens han planlegger arkeologiske ekspedisjoner for turister.

Medlemsvurdering:
Boka "Kreta-døgn" er en hyllest til Kreta skrevet av Tove Nilsen. Vi møter folk fra Kreta og folk fra andre nasjoner i boka. Det lille hotellet blir drevet av Despina og Mick, og vi får høre deres historie. Despina har en mor som er gammel og begynner å bli glemsk. Vi møter også Maria og Kostas som driver en liten taverna. Man kan ta og føle på stemningen av Kreta i denne boka, det er nesten så man hører sikadene "spille". Det er ei svært sjarmerende og annerledes bok. Har man ikke vært på Kreta før får man lyst til å reise dit, eller som jeg man får lyst til å reise dit igjen.

Glad i bøker

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202317195
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

T
Trine – 15.02.2010

– "Kreta-døgn" er en herlig bok å drømme seg bort i. Tove Nilsen skriver at det er en utendørsbok og henviser til Gøran Tunströms bok om India, og det kan det være mye rett i. Jeg klarer å oppleve Kreta gjennom beskrivelsene i boka. Skildringene av menneskene, kulturen, maten og musikken er levende og godt fortalt og det blir enkelt å se og høre alt for seg. Boken er skrevet gjennom en fiktiv Tove Nilsen, og det kan gi leserne den illusjonen at boken er selvbiografisk. Ikke alle vil like det, men det er en artig måte å formidle inntykkene på. Å sette seg ned med boken som lydbok er en flott opplevelse, og illusjonen om at det er Tove Nilsens egen reise blir enda større når en hører henne selv fortelle. Anbefales!

G
Glad i bøker – 02.07.2009

– Boka "Kreta-døgn" er en hyllest til Kreta skrevet av Tove Nilsen. Vi møter folk fra Kreta og folk fra andre nasjoner i boka. Det lille hotellet blir drevet av Despina og Mick, og vi får høre deres historie. Despina har en mor som er gammel og begynner å bli glemsk. Vi møter også Maria og Kostas som driver en liten taverna. Man kan ta og føle på stemningen av Kreta i denne boka, det er nesten så man hører sikadene "spille". Det er ei svært sjarmerende og annerledes bok. Har man ikke vært på Kreta før får man lyst til å reise dit, eller som jeg man får lyst til å reise dit igjen.

R
Rose-Marie – 03.11.2008

– Som Hellas-elsker opplevde jeg Tove Nilsens beskrivelse av Kreta som besnærende. Jeg kunne bokstavlig talt kjenne lukten av sjø, sol og gresk mat. Det er åpenbart at forfatteren har kommet nærmere inn på lokalbefolkningen enn hva den jevne turist opplever. Historiene om restauranteieren Kostas, som til tross for utmerkede råvarer på kjøkkenet opplever et sviktende salg fordi ingen gidder å gå opp bakken til hans restaurant, er nok dessverre en del av virkeligheten. Istedet velger turistene de kjipe restaurantene langs stranda. Hvem sa at gresk mat er kjedelig? Like kjedelig som norsk mat, dersom det norske kjøkken utelukkende skulle vurderes etter kvaliteten på veikro-maten langs vårt langstrakte land. Ellers var en del av forfatterens tanker rundt grekernes syn på oss turister ikke akkurat noen bombe. Noen ganger syntes jeg at jeg som leser kom vel nært inn på forfatteren, men i det store og hele balanserte hun det hele rimelig greit. Boka var egnet til å fremkalle egne minner om mange Hellas-ferier, og fikk meg til å lengte tilbake til dette gjestfrie landet, som er omgitt av asurblått hav og brennende sol. Nettopp det vi enkle turister vanligvis lengter etter ...

T
Torunn – 03.08.2007

– Første gang jeg leste denne boka hadde jeg akkurat kommet hjem fra ferie på Kreta. Boken grep meg straks, det var som å drømme seg til sydligere breddegrader igjen. I denne regnsommeren valgte jeg derfor å lese boka igjen, og sommerfølelsen kom til tross for 13 grader ute og regn. Boken er typisk metafiksjon, men den angivelige forfatteren Tove som skribent. Hun forteller om sine mange turer til Kreta - om folk og fe som også leseren blir glad i. Språket er lett og det er en absolutt lesverdig bok. Drøm deg vekk når høststormene pisker utenfor. Dette er en hyllest til Kreta og til befolkningen som bor der.

S
SMarie85 – 15.06.2007

– Dette er en herlig oppladning til en eventuell Hellas-ferie, og Tove Nilsen skriver på en drømmende, men realistisk og selvopplevd måte. Jeg tror alle får lyst til å reise til Hellas når de leser personskildringene, naturskildringene og alt det denne boken har å by på. Det er en feelgood-bok om forfatteren og hennes kjæreste T. som reiser til Hellas og opplever å være nært innpå det ekte greske, litt utenfor selve byen. Boken fungerer også som en en inspirasjon til å nyte livet og sommermånedene, og ikke minst det å ta seg en pust i bakken i ny og ne. Oppleseren har en svært behagelig stemme og gir liv til historien.

c
crazy – 24.10.2005

– Tove Nilsen skriver i denne boken om Kreta og menneskene hun har møtt på øya. Hun har vært på øya så mange ganger at den har blitt litt som hennes andre hjem, en drømmeverden langt fra stress og mas som leserne får ta del i. Boken har nydelige naturbeskrivelser og forteller om både gjestfrie og spesielle Kretere. Tove Nilsen skriver så godt og beskrivende om menneskene hun kjenner at man føler man får et forhold til dem som leser også. Vi blir i boken kjent med Kreta slik ikke mange turister ser øya, og boken gir virkelig lyst til å pakke kofferten og reise avgårde. En flott bok!

R
Ragnhild – 31.08.2005

– Denne boken er bare herlig! Her er det drømmer blir til. Å lese om forfatterens kjærlighet til denne vakre øya gjør at du bare ønsker å pakke kofferten og dra av gårde med en gang. Men pass på, er du først kommet til Kreta så drar du dit igjen og igjen.. Øya er som narkotika.. Det er denne boken også, du klarer ikke å legge den fra deg når du først har begynt å lese i den. Vi blir kjent med et anneledes Kreta, vekk fra de vanligste turisthotellene og massene av folk. Her er det det grekerene vi møter, olivenoljen og ikke minst de små tingene i hverdagen. En flott bok som man bare må kose seg meg! Anbefales på det varmeste!

S
Siasto – 22.07.2005

– Grunnen til at jeg begynte å lese i denne boka, var fordi jeg hadde sluppet opp for lesestoff på ferien. Mamma spurte om jeg ville lese en av hennes bøker, og jeg tok den mens jeg rynket på nesen. Men med en gang jeg begynte å lese klarte jeg ikke å legge boka fra meg. Den var utrolig morsom og engasjerende. Det jeg likte best var hvordan forfatteren beskriver de forskjellige personene. Man kan virkelig se de for seg, og de er kjempe morsomme. Jeg følte også som at jeg var der og opplevde alt. Så godt var alt beskrevet, men absolutt ikke sånn at det ble for mye. Tove Nilsen finner på en måte de rette ordene og klarer derfor å forklare alt på en enkel og utrolig morsom måte.
Så denne boka er absolutt verdt å lese for alle over 13 år i alle fall. Anbefales.

H
HT – 12.02.2005

– I denne reiseromanen blir vi med Tove Nilsen og hennes mannlige reisefølge til Kreta, en øy hun har besøkt utallige ganger før, men etter å ha lest boken forstår man svært godt hvorfor hun til stadighet reiser tilbake. Med humor og varme skildrer hun personer hun har blitt kjent med, og det er i og for seg disse grekerne som danner basisen for romanen. Det er deres historier og deres gjestfrihet som trekkes frem. Kreta-døgn har blitt en veldig personlig og intim bok, drivende godt fortalt på en slik måte at man har vanskelig for å legge den fra seg i perioder.I denne reiseromanen blir vi med Tove Nilsen og hennes mannlige reisefølge til Kreta, en øy hun har besøkt utallige ganger før, men etter å ha lest boken forstår man svært godt hvorfor hun til stadighet reiser tilbake. Med humor og varme skildrer hun personer hun har blitt kjent med, og det er i og for seg disse grekerne som danner basisen for romanen. Det er deres historier og deres gjestfrihet som trekkes frem. Kreta-døgn har blitt en veldig personlig og intim bok, drivende godt fortalt på en slik måte at man har vanskelig for å legge den fra seg i perioder.I denne reiseromanen blir vi med Tove Nilsen og hennes mannlige reisefølge til Kreta, en øy hun har besøkt utallige ganger før, men etter å ha lest boken forstår man svært godt hvorfor hun til stadighet reiser tilbake. Med humor og varme skildrer hun personer hun har blitt kjent med, og det er i og for seg disse grekerne som danner basisen for romanen. Det er deres historier og deres gjestfrihet som trekkes frem. Kreta-døgn har blitt en veldig personlig og intim bok, drivende godt fortalt på en slik måte at man har vanskelig for å legge den fra seg i perioder.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kreta-døgn:

Se flere

Logg inn

Handlekurv