Meny
 

Løvekvinnen

; Erik Fosnes Hansen (Oppleser)

«Språklig og fortellerteknisk fungerer romanen ypperlig. Det litt gammelmodige i språkbruk og ordvalg kler stoffet som hånd i hanske, og den vekslende synsvinkel mellom kjølig beretning og det personlige jeg-ståstedet gjør denne merkelig livshistorien til stor lesning. Underholdende, betagende og med dypt perspektiv.» Finn Stenstad, Tønsberg Blad»

En av høstens mest etterlengtede utgivelser er her nå som lydbok - len deg tilbake og lytt til årets mest fantastiske roman.
Lydbokutgaven er lest inn av forfatteren. Les mer
Vår pris
349,-

(Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Lyd-CD
Legg i
Lyd-CD
Legg i
Vår pris: 349,-

(Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

I den samme natt som Eva Arctander bli født, dør moren. Hun etterlater seg et unikt og helt annerledes barn. Eva er dekket av lang, lys pels, noe som både skremmer og fascinerer. Hårene faller ikke av, slik man først håper - hun vokser det ikke av seg. Tvert i mot, Eva fortsetter å være så annerledes at omgivelsene tvinges til å forholde seg til henne, det er umulig å late som ingenting. Ingen på stedet har sett eller hørt om noe lignede før. Hennes far, stasjonsmesteren, er flink til å holde ting skjult, ikke bare sine egne følelser, men også sitt eget barn. Men Eva, som lever bak en maske av fullstendig annerledeshet, blir etterhvert også en mester i å skjule ting, såvel overfor andre som for seg selv.

Nyansert
Flere ganger gjør det vondt å lese om Eva Arctander og hennes skjebne. Men samtidig nyanserer Fosnes Hansen bildet av freaken. For om det kan være synd om den som skiller seg ut og mobbes, trenger hun ikke bare være snill og god. Og om mange kan tenke på henne som en stakkar, skulle de bare visst at den pelskledte selv kan oppfatte seg som høyerestående enn de som ikke har hennes evner, hennes dannelse, hennes språksans og sangstemmen hun har arvet fra sin mor.

Begjær
Om noen kan vemmes ved synet av en jente som ligner en løve, finnes det også dem som tiltrekkes av en som er så ytterst spesiell. Det åpner igjen nye muligheter for manipulering for en jente som er i ferd med å modnes til å bli en kvinne, som er ytterst intelligent og som stadig lærer nye ting ved å være en attraksjon, enten det er for måpende medisinere på seminar i Kongens København, eller gutter og menns begjær.

Dermed er ikke historien om løvekvinnen noen ren eller ukomplisert tragedie. Fosnes Hansen har ikke skrevet noen sentimental tåreperse, men en spennende, rørende og gripende historie. Det er ingen grunn til å tro at Løvekvinnen skal bli mindre populær hos alle dem som har ventet på en ny roman fra Fosnes Hansens hånd. En kvinne med pels vil alltid være en attraksjon - verden over.

Fakta

Anmeldelser

«Språklig og fortellerteknisk fungerer romanen ypperlig. Det litt gammelmodige i språkbruk og ordvalg kler stoffet som hånd i hanske, og den vekslende synsvinkel mellom kjølig beretning og det personlige jeg-ståstedet gjør denne merkelig livshistorien til stor lesning. Underholdende, betagende og med dypt perspektiv.» Finn Stenstad, Tønsberg Blad»

«[...] en oppvisning i vakker stil; en mektig, litterær fabel.» Le Monde»

«Et mesterverk av en roman.» Jyllandsposten»

«Løvekvinnen vil få mange fornøyde lesere. Det fortjener den. Uten Fosnes Hansens egenartede, herlig utidsmessige stemme ville norsk samtidslitteratur vært fattig.» Jon H. Rydne, VG»

«Vi vet bare at Erik Fosnes Hansen med denne aparte historien om en løvekvinne igjen har bevist at han er blant våre aller fremste forfattere.» Anne Hoff Backe, Oppland Arbeiderblad»

«I en fortelling om overgrep, ensomhet og indre skjønnhet. Temaer som utover i boka gjør dypt inntrykk.» Cathrine Krøger, Dagbladet»

«[...] se frem til en oppslukende og deilig leseropplevelse.» Ingrid Brekke, Aftenposten»

«I det hele tatt er Løvekvinnen en flott påminnelse om hvorfor man en gang begynte å lese bøker - og siden aldri holdt opp med det.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad»

«Det må antakelig en forfatter av Fosnes Hansen format til for å skrive noe så gripende og levende om noe så annerledes som en ung pike med pels.» Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen»

«[...] en bemerkelsesverdig, stilren prosa. [...] Strålene og rystende ironisk, ført i pennen av en bitende fabulist.» L'Express»