Meny
Karl Ove Knausgård: Morgenstjernen
Morgenstjernen - Karl Ove Knausgård

Morgenstjernen

roman

Serie: Morgenstjernen 1

«Djevelsk god ... Karl Ove Knausgård knytter det magiske, mystiske og overnaturlige i romanen mesterlig sammen til en kritisk idé om at naturen har et budskap; den ‘snakker’ til oss. Det er en djevelsk fest å følge tankesprangene hans.»

, Dagbladet Terningkast 6

Det er en stor internasjonal begivenhet at Karl Ove Knausgård nå utgir ny roman. Morgenstjernen veksler mellom mange karakterer og skiller seg slik sett ut fra Knausgårds øvrige romaner. 

Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Superstjerna

Romanserien Min kamp ble umiddelbart litteraturhistorie. Så sa Karl Ove Knausgård seg ferdig med romansjangeren. Nå, ti år senere, overrasker han oss alle med en ny stor roman. Morgenstjernen er bokhøstens store begivenhet! 

De seks Min kamp-romanene ga Karl Ove Knausgård et navn over hele den litterære verden. Bøkene skapte en egen sjanger og ble oversatt til hele 35 språk. Bøkene skapte diskusjoner, de forarget og gledet, men fremfor alt ga de lesere over hele verden store, uforglemmelige leseopplevelser. Men der Min kamp handlet om hvordan ett menneske ser på verden, har Knausgård nå hevet blikket og skildrer i Morgenstjernen hvordan flere ulike mennesker opplever en og samme hendelse. Det er et spennende grep! 

Sju mennesker, sju liv som enten berører hverandre eller som lever atskilte liv.

Dirrende het sensommer
Romanen åpner en sensommerdag. Litteraturprofessoren Arne og kunstneren Tove er sammen med sine barn på feriestedet sitt på Sørlandet. Fortellingen herfra dirrer av det usagte mellom dem, og en uforklarlig stemning rår over feriestedet. Deres felles venn, rikmannssønnen Egil, befinner seg på en hytte i nærheten, han kommer og går som han selv vil. Samtidig, et helt annet sted, er presten Kathrine på vei hjem fra et seminar, hva vil hun med livet sitt? Skal hun hjem igjen til ektemannen, eller er tiden inne til å foreta et dramatisk valg? I første omgang tilbringer hun natten på et hotell for å sortere tankene. Barnehageassistenten Emil er på øving med bandet sitt, journalisten Jostein er ute på byen, kona hans Turid, som er hjelpepleier, har nattevakt.

Sju liv
Sju mennesker, sju liv som enten berører hverandre eller som lever adskilte liv. Felles for dem alle er at de alle opplever et høyst uvanlig himmelfenomen. Hver for seg opplever de alle at det plutselig dukker opp en enorm stjerne på himmelen over dem. Ingen, selv ikke astronomene, vet sikkert hva slags fenomen det er. Er det en stjerne som brenner ut? Hvorfor har da ingen sett den før? Eller er det en helt ny stjerne? Langsomt legger nyhetens interesse seg, og livet går videre, både for «våre» mennesker, men også for resten av samfunnet. Men livet fortsetter likevel ikke helt som før, for uvanlige fenomener begynner å inntreffe i utkanten av menneskenes tilværelse.

Denne må du lese
Handlingen foregår over noen få høstdager og oppleves ulikt av alle de involverte, slik er Morgenstjernen en roman om det vi ikke forstår, om det store dramaet sett gjennom det lille livets begrensede linse. Men først og fremst er det en roman om hva som skjer når de mørke kreftene i verden settes fri. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Inger Bentzrud, Dagbladet
Terningkast 6 Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen
Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 663
ISBN: 9788249521531
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8199108
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Karl Ove Knausgård debuterte som forfatter i 1998. Bøkene hans er oversatt til 35 språk og har frambrakt en unik respons og gjenkjennelse hos lesere verden over. Knausgård har mottatt en lang rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen, Brageprisen, Gyldendalprisen, Die Welts litteraturpris, Wall Street Journal's Innovator Award for Literature, Sunday Times Award for Literary Excellence og Svenska Akademiens nordiske pris.

«Djevelsk god ... Karl Ove Knausgård knytter det magiske, mystiske og overnaturlige i romanen mesterlig sammen til en kritisk idé om at naturen har et budskap; den ‘snakker’ til oss. Det er en djevelsk fest å følge tankesprangene hans.»

, Dagbladet Terningkast 6

«... en strålende roman; omfangsrik og innholdsrik, ulidelig spennende, medrivende, samtidig dyptloddende og vanskelig å legge fra seg»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

«Storslått dommedag! Sterk uhygge og snikende redsel ... 'Morgenstjernen' er ikke en roman som kan forklares. Den må oppleves med åpne sanser og et fritt sinn. Den som tar sjansen får en storslått leseopplevelse som blir sittende. Lenge.»

, VG Terningkast 5

«Mørkt og fascinerande comeback ... 'Morgenstjernen' fører lesaren til himmel, jord og dødsrike, på leiting etter nye utsiktspunkt. Det er all grunn til å ønskje Karl Ove Knausgård velkommen tilbake i skjønnlitteraturen.»

, nrk.no

«For en befrielse det er å lese ny fiksjon fra Karl Ove Knausgård der ingen av hovedpersonene heter Karl Ove. (...) Karl Ove Knausgård har skrevet en thriller, en dystopi og en idéroman med mange mennesker som er litt for like hverandre. Men bevares, det duger.»

, BOK365

«'Morgenstjernen' skinner sterkt på bokhøsthimmelen ... en leseropplevelse av de sjeldne. Og den byr på nok ubehageligheter til å gjøre selv en ubehagets mester som David Lynch misunnelig»

, Dagens Næringsliv

«... en overskuddspreget utforskning av livet, døden, og det som kommer før og særlig etter ... Knausgård er god på detaljer. Nydelig til stede i nettopp hverdagen, god til å vise fram hva vi egentlig holder på med, mye av tida vår»

, Dagsavisen