Meny

Mr. Woolf

Hvordan oppstår en idé som får betydning for hele menneskeheten? Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 04.10.19

Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 04.10.19

Om boka

Hvordan oppstår en idé som får betydning for hele menneskeheten?

En dag møter William Abelson sin far til lunsj på Dovrehallen. William har en doktorgrad i fysikk, men har gått på en smell, han har i flere år arbeidet som barista i en trendy kafé ved Akerselva. Faren driver Stjerneplassen Leker, en butikk i Storgata, og William tror det skal bli en vanlig lunsj der faren lufter sine økonomiske bekymringer over et patentsmørbrød. Faren har imidlertid noe annet på hjertet: Elizabeth, Williams søster, har forsvunnet. Faren er bekymret, han tror det kan ha tilstøtt henne noe. At hun er i fare. William får et oppdrag, han må reise til Hongkong, der søsteren etter sigende oppholder seg.

Hvor vanskelig kan det være? tenker William. Jeg skal bare finne en søster og hente henne hjem.

På flyplassen i Hongkong venter en overraskelse: William blir hentet i en Rolls Royce og kjørt til The Peninsula, et av byens fineste hoteller. Uten å vite det skal han de neste dagene møte mennesker og miljøer som snur opp ned på alt og som setter ham på sporet av forbløffende innsikter.

Mr. Woolf er en hyllest til alle alminnelige fedre, som kanskje ikke er så alminnelige som man tror.

 

Fakta

Brev til leseren

Kjære leser,

Denne romanen har en spesiell bakgrunn. Midtveis i arbeidet, mens alt fremdeles var kaos og jeg lette etter en kjøl for historien, døde faren min. Han ble 99 år. Så det var til å leve med. Og allikevel. I ukene etterpå – de fleste vil kjenne seg igjen i situasjonen – ble jeg sittende og gruble: Hvem var han?

Dette er en bok til far. Dette er en bok om far.

Selv om ikke mange vil se det, er Mr. Woolf også en selvbiografisk roman.

Da jeg ryddet i fars hus, fant jeg en liten koffert med de gamle lekene mine. Jeg tok en Matchbox-bil i hånden, en flyttebil – og simsalabim. Jeg var gutt igjen, jeg satt i stuen og flyttet møbler fra det ene teppet til det andre, det vil si, det var ikke tepper, det var bydeler i Oslo.

Bli med på et lite eksperiment: Lukk øynene og tenk på din yndlingsleke i barndommen. Eller tenk at du er på loftet og finner en av lekene dine. Tenk så på de universene som stiger opp i deg når du tar den i hånden. Du vil nå ha en idé om hva Mr. Woolf handler om.

Det fortelles en del om leker i romanen, men det viktigste er ikke lekene i seg selv, men den fantasikraften de setter i gang. Så len deg tilbake og slå følge med William Abelson når han, til sin overraskelse, får et oppdrag av faren sin. Allerede neste dag sitter han i et fly på vei til Hongkong.

Og apropos det siste: Jeg vil se det som et personlig nederlag om du ikke får lyst til å reise til Hongkong etter å ha lest denne romanen.

Vennlig hilsen Jan Kjærstad