Min side Kundeservice Bli medlem

Nåde

roman

Da Johan Sletten blir alvorlig syk, inngår han en avtale med sin kone Mai. Den dagen livet oppleves som uverdig eller uutholdelig, den dagen han blir en byrde for henne og sine omgivelser skal hun bistå ham med en siste handling. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Da Johan Sletten blir alvorlig syk, inngår han en avtale med sin kone Mai. Den dagen livet oppleves som uverdig eller uutholdelig, den dagen han blir en byrde for henne og sine omgivelser skal hun bistå ham med en siste handling. Da øyeblikket nærmer seg, er han likevel usikker på om det er dette han vil. Uforvarende krysser ekteparet grensen til landskap de ikke kjenner
der tvilen styrer, språket forvitrer og kjærligheten er utrygg.

Nåde er en skarp, dristig og inntrengende roman preget av svart humor, en kompromissløs skildring av et ekteskap stilt overfor det umulige, og en studie i det alvorligste av alt, om sannhet og løgn, om troskap og de små umerkelige svik.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
162
ISBN
9788249514793
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
19 x 11 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

E
EgilO – 01.02.2006

– Den rundt 70 år gamle Johan Sletten får den alarmerende diagnosen "spredning" på sin kreft sykdom. Sletten ønsker ikke å "dø som en hund", slik hans far gjorde, og inngår en avtale med sin litt over femti år gamle kone. Ullmann har skrevet en bok om et tabubelagt tema, men greier bare tidvis å røre meg. Den noe usympatiske Sletten glir ikke helt inn, og bokens lette og korte stil gjør det hele litt "overfladisk". På den andre side greier forfatteren innimellom, spesielt i siste delen, og skrive fine ting om kjærlighet og eksistens, om dette med grenser mellom livet og døden, og hvordan det er å teste disse.

C
CommodoreA – 07.09.2005

– Denne lille boken er verdt å lese! Den handler om hvordan kreftsyke Johan og hans kone Mai blir beredt til å møte døden. Hvor liten Johan føler seg, hvor lite vi har å stille opp med, om usikkerheten i møte med det ukjente. Og om verdighet. Johans liv har ikke vært "en oppvisning i verdighet", og han vil derfor få lov å dø før det blir uverdig. Boken blir en sterk tankevekker, både om døden generelt, og om aktiv dødshjelp spesielt. Den er meget godt skrevet, og noe av dens styrke er at den viser forskjellige menneskers perspektiv på en glitrende måte. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nåde:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kentuki

Samanta Schweblin
Innbundet 
345,- 379,-
 

Logg inn

Handlekurv