Min side Kundeservice Bli medlem

Nåde

Kåret til en av årets beste romaner i Aftenposten og Weekendavisen.

Nominert til INDEPENDENT FOREIGN FICTION PRIZE.

Da Johan Sletten blir alvorlig syk, inngår han en avtale med sin kone Mai. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Kåret til en av årets beste romaner i Aftenposten og Weekendavisen.

Nominert til INDEPENDENT FOREIGN FICTION PRIZE.

Da Johan Sletten blir alvorlig syk, inngår han en avtale med sin kone Mai. Den dagen livet oppleves som uverdig eller uutholdelig, den dagen han blir en byrde for henne og sine omgivelser skal hun bistå ham med en siste handling. Da øyeblikket nærmer seg, er han likevel usikker på om det er dette han vil. Uforvarende krysser ekteparet grensen til et landskap de ikke kjenner; der språket forvitrer og kjærligheten er utrygg.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242128911
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Priser
Den norske leserprisen 2002

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

E
EgilO – 01.02.2006

– Den rundt 70 år gamle Johan Sletten får den alarmerende diagnosen "spredning" på sin kreft sykdom. Sletten ønsker ikke å "dø som en hund", slik hans far gjorde, og inngår en avtale med sin litt over femti år gamle kone. Ullmann har skrevet en bok om et tabubelagt tema, men greier bare tidvis å røre meg. Den noe usympatiske Sletten glir ikke helt inn, og bokens lette og korte stil gjør det hele litt "overfladisk". På den andre side greier forfatteren innimellom, spesielt i siste delen, og skrive fine ting om kjærlighet og eksistens, om dette med grenser mellom livet og døden, og hvordan det er å teste disse.

C
CommodoreA – 07.09.2005

– Denne lille boken er verdt å lese! Den handler om hvordan kreftsyke Johan og hans kone Mai blir beredt til å møte døden. Hvor liten Johan føler seg, hvor lite vi har å stille opp med, om usikkerheten i møte med det ukjente. Og om verdighet. Johans liv har ikke vært "en oppvisning i verdighet", og han vil derfor få lov å dø før det blir uverdig. Boken blir en sterk tankevekker, både om døden generelt, og om aktiv dødshjelp spesielt. Den er meget godt skrevet, og noe av dens styrke er at den viser forskjellige menneskers perspektiv på en glitrende måte. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nåde:

Se flere

Logg inn

Handlekurv