Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Nineteen Eighty-Four

In "Nineteen eighty-four", one of the 20th century's great myth-makers takes a cold look at the future. Orwell's study of individual struggling - or not struggling - against totalitarianism remains a salutary lesson in any society. Les mer

Logg inn for å se din bonus

In "Nineteen eighty-four", one of the 20th century's great myth-makers takes a cold look at the future. Orwell's study of individual struggling - or not struggling - against totalitarianism remains a salutary lesson in any society.

Medlemsvurdering:
Yes dette er en kjempebok og enormt viktig litteratur. Alle andre har skrevet hva 1984 handler om så det vet du sikkert allerede, derfor vil jeg prøve å forklare hva jeg synes er så spesielt med denne boka i forhold til andre dystopiske fortellinger. For det første er Orwell en utmerket forfatter og får leseren til å virkleig leve seg inn i protagonistens tilværelse. Dette er viktig fordi utover i boka kommer den ekle følelesen av at alt bare er håpløst allikevel. Det er den indre logikken i makten og den fullstendige kontroll som blir skrevet. Til slutt forstår Winston og leseren at det finnes faktisk ingen utvei. Dette er et uhyre viktige bilde over hvordan kontroll og makt faktisk fungerer, og hva som kan skje på den ytterste grense.Og det handler ikke om det er kommunistisk, fascistisk, militært, eller kapitalistisk diktatur. I tillegg er vedlegget som forklarer opprinnelsen til språket 'nytale' veldig morsomt og interessant, og det gir også et viktig bidrag til maktdiskursen. Alle må lese Orwell!

kr

Detaljer

Forlag
Everyman's Library
Innbinding
Innbundet
Språk
Engelsk
Sider
376
ISBN
9781857151343
Utgivelsesår
1992
Format
21 x 13 cm
Priser
The BBC Big Read Top 21 2003

Medlemmers vurdering

k
kr – 04.08.2005

– Yes dette er en kjempebok og enormt viktig litteratur. Alle andre har skrevet hva 1984 handler om så det vet du sikkert allerede, derfor vil jeg prøve å forklare hva jeg synes er så spesielt med denne boka i forhold til andre dystopiske fortellinger. For det første er Orwell en utmerket forfatter og får leseren til å virkleig leve seg inn i protagonistens tilværelse. Dette er viktig fordi utover i boka kommer den ekle følelesen av at alt bare er håpløst allikevel. Det er den indre logikken i makten og den fullstendige kontroll som blir skrevet. Til slutt forstår Winston og leseren at det finnes faktisk ingen utvei. Dette er et uhyre viktige bilde over hvordan kontroll og makt faktisk fungerer, og hva som kan skje på den ytterste grense.Og det handler ikke om det er kommunistisk, fascistisk, militært, eller kapitalistisk diktatur. I tillegg er vedlegget som forklarer opprinnelsen til språket 'nytale' veldig morsomt og interessant, og det gir også et viktig bidrag til maktdiskursen. Alle må lese Orwell!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nineteen Eighty-Four:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Mer

Tom Victor Gausdal
Paperback 
272,- 299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv