Min side Kundeservice Bli medlem

Nøkkerosene

roman

«Slik held Nøkkerosene fast ved noko høgst individuelt og uforsonleg på same tid som den raust deler eit eksistensielt alvor med lesaren.»

Margunn Vikingstad, Morgenbladet

Nøkkerosene er en roman som i dagboksform beskriver hverdagslige hendelser og observasjoner. Etter et sykehusopphold flytter jeg-personen hjem til sin mor. Romanen handler om skamfølelsen knyttet til det å være avhengig av hjelp fra sine nærmeste i voksen alder, men også kjærligheten. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Nøkkerosene er en roman som i dagboksform beskriver hverdagslige hendelser og observasjoner. Etter et sykehusopphold flytter jeg-personen hjem til sin mor. Romanen handler om skamfølelsen knyttet til det å være avhengig av hjelp fra sine nærmeste i voksen alder, men også kjærligheten. Underveis stiller jeg-personen seg eksistensielle spørsmål, blant annet om nye omgivelser vil gjøre det lettere å tenke på nye måter, og om det er mulig å bli et bedre menneske for seg selv og dem man er glad i.

Nøkkerosene er en ærlig og vakker roman om oppbrudd, frykt for forandringer og problemer med å omstille seg, men også erkjennelsen av at endring er nødvendig.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
96
ISBN
9788205511965
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Nøkkerosene
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Slik held Nøkkerosene fast ved noko høgst individuelt og uforsonleg på same tid som den raust deler eit eksistensielt alvor med lesaren.»

Margunn Vikingstad, Morgenbladet

«Denne romanen minner oss om hvorfor vi leser bøker.»

Kenneth Moe, Aftenposten . Årets beste bøker 2018

«Om det er djevelen eller engelen som ligger i detaljene, så har Guddal tatt dét inn over seg: Man må gå tett på. Helt inntil. Det er da litteraturen virker. På sitt beste gløder det.»

Anne Cathrine Straume, NRK

«Få mennesker har skrevet så kort og godt om frykten for forandring, og samtidig om den tverre viljen under frykten, den viljen som også vet at frykten kan overvinnes, at livet kan tas tilbake.»

Eskil Skjeldal, Vårt Land

«Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen. [...] Nøkkerosene demonstrerer kor rikt kortformatet kan vere, og at Guddal på sitt beste kombinerer eit høgt refleksjonsnivå med språkleg presisjon. Trass ambivalensen, skamma og det beskjedne formatet, går det difor ei løftande rørsle gjennom sidene.»

Merete Røsvik, Klassekampen

«Refleksjonene spenner over flerfoldige tema, som kropp og sykdom, kjærlighet, politikk, språk og litteratur. På sitt beste gjør Guddal det som ofte kjennetegner stor litteratur, nemlig at den lar oss se ting på nye måter, fra andre vinkler, og underliggjør og problematiserer det kjente. [...] Romanen glir dermed fint inn i et ungt forfatterskap som utmerker seg som ualminnelig originalt og interessant.»

Erlend Liisberg, Bergens Tidende

«Nøkkerosene er en av de sterkeste romanene fra i år. [...] Anne Helene Guddal skaper med dette en sterk psykologisk dybde, og det med enkle midler.»

Even Teistung, Universitas

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nøkkerosene:

Til oss
3 for 2

Til oss

Linn Skåber
Innbundet 
169,- 399,-
De tre
3 for 2

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Trilce

César Vallejo
Paperback 
345,- 379,-
 

Del likt

Brødet og Eselet
Paperback 
318,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv