Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Pinnsvinets eleganse

Under pinnsvinets stikkende overflate finnes et ømt, smidig, elegant, tilpasningsdyktig og klokt vesen. Pinnsvinet er i dette tilfellet Renée, en 54 år gammel enke og en av de få gjenværende portnerkonene i Paris. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Under pinnsvinets stikkende overflate finnes et ømt, smidig, elegant, tilpasningsdyktig og klokt vesen. Pinnsvinet er i dette tilfellet Renée, en 54 år gammel enke og en av de få gjenværende portnerkonene i Paris. Totalt usjarmerende og uinteressant, mener hun om seg selv; redd for å få sparken, selv etter 27 år, dersom beboerne i luksusleilighetene oppdager at hun har kunnskaper mer enn de fleste. Reneé dyrker derfor i smug sin kjærlighet til litteratur og musikk, kunst og filosofi.

Den første som mistenker at Reneé ikke er helt den hun utgir seg for, er 12 år gamle Paloma, datter i en av snobbefamiliene. Hun er fast bestemt på at hun ikke vil «inn i gullfiskbollen», det vil si leve det meningsløse livet til foreldrene sine. Derfor planlegger hun å begå selvmord og å sette fyr på foreldrenes leilighet på 13-årsdagen. Men så dør helt uventet en av Renées og Palomas naboer, noe som skal komme til å endre livene deres.

Pinnsvinets eleganse vant den franske bokhandlerprisen i 2006, og har siden blitt en bestselger i land etter land. Det er en underholdende og berørende fortelling om to outsidere - en vidunderlig livsbejaende roman om jakten på det skjønne i verden.

«Her nytter det ikke å stå imot ... du kan like godt kjøpe den, før noen anbefaler den til lesesirkelen din. Den har en sjarm som får deg til å si 'ja'.» The Guardian

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
345
ISBN
9788202709419
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
L'elegance du hérisson
Format
21 x 11 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pinnsvinets eleganse:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
 

Matrix

Lauren Groff
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv