Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Portnoys besværlige liv

Alex Portnoy forteller til sin psykiater om sitt liv og om sin kamp ved å vokse opp som jøde i en verden befolket av ikke-jøder, for å finne ut av hvorfor han ikke klarer å ha noe varig forhold til en kvinne. Les mer

159,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Alex Portnoy forteller til sin psykiater om sitt liv og om sin kamp ved å vokse opp som jøde i en verden befolket av ikke-jøder, for å finne ut av hvorfor han ikke klarer å ha noe varig forhold til en kvinne. Hvorfor har Alex en så enorm appetitt på ikke-jødiske kvinner i alle mulige stillinger? I forsøket på å finne ut hvorfor han er så sex-fiksert, gir han moren skylden. Men etter hvert forstår han at det er andre grunner.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203370298
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Portnoy's complaint

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

b
basto – 12.01.2008

– "Portnoys besværlige liv" handler om Alex Portnoy som en dag betror sin psykiater (og leserne) sin "sjokkerende" livshistorie. Den handler om en jødisk sønns vanskeligoppvekst med en sterk og dominerende jødisk mor, som kan være forklaringen til hans sterke seksuelle appetitt etter ikke-jødiske kvinner. Denne forklaring er opptil leseren til å godta eller forkaste. Dette er mitt første møte med Philip Roth, forfatteren som blir sett på som en av de største amerikanske forfatterne som lever i dag. "Portnoys besværlige liv" er den roman som gjorde at verden oppdaget denne mannen. Etter å ha lest romanen, så skjønner jeg hvorfor. Romanen minner litt om storheten Kafka samtidig som dette er hans eget. Romanen er sterkt, grotesk og vakker på samme tid. Det viktigste man kan ta med videre fra denne romanen er hvordan mødres dominans kan påvirke deres sønnens liv til det negative. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Portnoys besværlige liv:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv