Min side Kundeservice Bli medlem

Portnoys besværlige liv

"Portnoys besværlige liv" er en burlesk og morsom roman om en ung jødisk manns problematiske forhold til sin bakgrunn. Alex Portnoy tar plass på psykiaterens benk for å fortelle om sitt liv og for å finne ut hvorfor han ikke klarer å ha noe varig forhold til en kvinne. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

"Portnoys besværlige liv" er en burlesk og morsom roman om en ung jødisk manns problematiske forhold til sin bakgrunn. Alex Portnoy tar plass på psykiaterens benk for å fortelle om sitt liv og for å finne ut hvorfor han ikke klarer å ha noe varig forhold til en kvinne.
Romanen har form av en monolog og handler i hovedsak om unge Portnoys sexfiksering. Hvorfor har han så enorm appetitt på ikke-jødiske kvinner? Er det "den store, jødiske mamma" som har skylden, lider han rett og slett av et "jødipuskompleks"? Boken raser av gårde på sin hysteriske, selvransakende og engasjerende måte, med en vilje hos fortelleren som tar pusten fra leseren.

En utfordrende og herlig lattervekkende fortelling om å forsøke å frigjøre seg fra sin barndom og bakgrunn. Portnoys besværlige liv" er blitt en klassiker, en vanvittig reise i emosjoner og følelser - smertende ærlig og bitende sarkastisk.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
284
ISBN
9788203210778
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Portnoy's complaint
Format
19 x 12 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

b
basto – 12.01.2008

– "Portnoys besværlige liv" handler om Alex Portnoy som en dag betror sin psykiater (og leserne) sin "sjokkerende" livshistorie. Den handler om en jødisk sønns vanskeligoppvekst med en sterk og dominerende jødisk mor, som kan være forklaringen til hans sterke seksuelle appetitt etter ikke-jødiske kvinner. Denne forklaring er opptil leseren til å godta eller forkaste. Dette er mitt første møte med Philip Roth, forfatteren som blir sett på som en av de største amerikanske forfatterne som lever i dag. "Portnoys besværlige liv" er den roman som gjorde at verden oppdaget denne mannen. Etter å ha lest romanen, så skjønner jeg hvorfor. Romanen minner litt om storheten Kafka samtidig som dette er hans eget. Romanen er sterkt, grotesk og vakker på samme tid. Det viktigste man kan ta med videre fra denne romanen er hvordan mødres dominans kan påvirke deres sønnens liv til det negative. Anbefales!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Portnoys besværlige liv:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tillit

Hernan Diaz
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv