Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Bli medlem

Så lenge det er stjerner på himmelen

"Fordi den er velskrevet og godt fortalt, slik at du blir revet med av handlingen og grepet av de sterke følelsene. Fordi den berører mennesker i alle livsfaser."

Kjersti Moen, Norsk ukeblad

I en alder av trettiseks år er Hope McKenna-Smith ikke ukjent med dårlige nyheter. Moren er død av kreft, mannen forlot henne for en tjuetoåring, og bankkontoen er nesten tom. Drømmen om å bli advokat er for lengst lagt død, og hun driver et familiebakeri på konkursens rand i Cape Cod samtidig som hun oppdrar et urolig barn på terskelen til tenårene. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

I en alder av trettiseks år er Hope McKenna-Smith ikke ukjent med dårlige nyheter. Moren er død av kreft, mannen forlot henne for en tjuetoåring, og bankkontoen er nesten tom. Drømmen om å bli advokat er for lengst lagt død, og hun driver et familiebakeri på konkursens rand i Cape Cod samtidig som hun oppdrar et urolig barn på terskelen til tenårene. Nå er også Hopes elskede, franskfødte bestemor, Mamie, som har forbløffet Cape Cod med sine fantastiske kaker i mer enn femti år, i ferd med å forsvinne inn i Alzheimerståken. Men i et sjeldent øyeblikk av klarhet innser Mamie at med mindre hun forteller Hope om sin fortid, så vil hemmelighetene hun har båret i så mange år være tapt for alltid. Dermed avslører hun noen få, mystiske fliker av en tragisk historie i Paris, og sender Hope avgårde til Frankrike i håp om å avdekke en sytti år gammel gåte. Hopes følelsesmessige oppdagelsesferd fører henne gjennom bakeriene i Paris og tre religiøse tradisjoner, alle ledet av Mamies eventyrfortellinger og hjemstedets sødmefylte smaker. Etter hvert som Hope setter sammen puslespillbrikkene i sin egen familiehistorie, oppdager hun grufulle Holocaust-fortellinger kombinert med mektige vitnesbyrd om familiens vilje til å overleve i en verden som har gått fra forstanden. Og for å gjenforene to elskere som er blitt revet fra hverandre av terroren, er det eneste hun trenger en anelse mot og troen på at Gud eksisterer overalt, selv i en kake ...

Medlemsvurdering:
Sterk historie. Ble fort bestemor, mamma og naboen sin favoritt også :) Her får du både en fin historie og kokebok med på kjøpet da mange kapitler starter med en oppskrift. Anbefales på det sterkeste!

Tone

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202546007
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
The sweetness of forgetting

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Fordi den er velskrevet og godt fortalt, slik at du blir revet med av handlingen og grepet av de sterke følelsene. Fordi den berører mennesker i alle livsfaser."

Kjersti Moen, Norsk ukeblad

«Dette er en sånn bok som du husker lenge etterpå. Slutten vil helt sikkert få fram tårene.«

Romantic Times

«Ha lommetørkleet klart. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg gråt i løpet av denne boken.«

Woman's Day

«Magasinet Marie Claire kåret Så lenge det er stjerner på himmelen til en av de beste sommerbøkene i 2012»

Marie Claire

«Harmel har levert en engasjerende og meningsfylt fortelling om flere generasjoners kamp for å overleve.»

Publishers Weekly

«Kristin Harmel skriver med så stor innsikt og innlevelse at personene hennes blir værende hos deg lenge etter at du er ferdig med boken.»

Emily Giffin, forfatter

Medlemmers vurdering

T
Tone – 06.05.2021

– Sterk historie. Ble fort bestemor, mamma og naboen sin favoritt også :) Her får du både en fin historie og kokebok med på kjøpet da mange kapitler starter med en oppskrift. Anbefales på det sterkeste!

V
Vesla – 20.08.2019

– En av mine favoritter

E
Elin Garvåg – 13.11.2018

– Fantastisk god bok, kunne ikke legge den fra meg. Blir garantert fler bøker fra samme forfatter.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Så lenge det er stjerner på himmelen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv