Så lenge det er stjerner på himmelen

«Harmel har levert en engasjerende og meningsfylt fortelling om flere generasjoners kamp for å overleve.»

Publishers Weekly

I en alder av trettiseks år er Hope McKenna-Smith ikke ukjent med dårlige nyheter. Moren er død av kreft, mannen forlot henne for en tjuetoåring, og bankkontoen er nesten tom. Drømmen om å bli advokat er for lengst lagt død, og hun driver et familiebakeri på konkursens rand i Cape Cod samtidig som hun oppdrar et urolig barn på terskelen til tenårene. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I en alder av trettiseks år er Hope McKenna-Smith ikke ukjent med dårlige nyheter. Moren er død av kreft, mannen forlot henne for en tjuetoåring, og bankkontoen er nesten tom. Drømmen om å bli advokat er for lengst lagt død, og hun driver et familiebakeri på konkursens rand i Cape Cod samtidig som hun oppdrar et urolig barn på terskelen til tenårene.Nå er også Hopes elskede, franskfødte bestemor, Mamie, som har forbløffet Cape Cod med sine fantastiske kaker i mer enn femti år, i ferd med å forsvinne inn i Alzheimerståken. Men i et sjeldent øyeblikk av klarhet innser Mamie at med mindre hun forteller Hope om sin fortid, så vil hemmelighetene hun har båret i så mange år være tapt for alltid. Dermed avslører hun noen få, mystiske fliker av en tragisk historie i Paris, og sender Hope avgårde til Frankrike i håp om å avdekke en sytti år gammel gåte.Hopes følelsesmessige oppdagelsesferd fører henne gjennom bakeriene i Paris og tre religiøse tradisjoner, alle ledet av Mamies eventyrfortellinger og hjemstedets sødmefylte smaker. Etter hvert som Hope setter sammen puslespillbrikkene i sin egen familiehistorie, oppdager hun grufulle Holocaust-fortellinger kombinert med mektige vitnesbyrd om familiens vilje til å overleve i en verden som har gått fra forstanden. Og for å gjenforene to elskere som er blitt revet fra hverandre av terroren, er det eneste hun trenger en anelse mot og troen på at Gud eksisterer overalt, selv i en kake ...

«Denne boken har fulgt meg over alt hvor jeg har vært de siste dagene. Allerede fra første side kjente jeg på meg at det var noe spesielt med historien (...) Boken er både rystende, rørende og hjertevarm (...) Boken er krydret med små kakeoppskrifter, og man kan nesten kjenne smaken av de delikate bakverkene etter hvert som man leser. En av årets beste leseopplevelser!»

Anettes bokboble

«Dette er boka som har alt (...) en nydelig historie om kjærlighet og ærlighet, identitet og tilhørighet, samt behovet for å beskytte både seg selv og sine nærmeste for de valg man tar i livet. Samtidig minner boka om hvor viktig det er at verdenshistorien ikke blir glemt. Da siste side var lest, visste jeg at jeg vil huske denne historien svært lenge.»

Lene Sulusnes, bokbloggen Den boka!

"Harmel leverer en oppslukende og engasjerende fortelling om flere generasjoners kamp for å overleve. Oppskriftene som krydrer boken vil gi leserne en førstehånds opplevelse av de søte smakene Hope finner på veien."

Publishers Weekly

"En bok av typen som setter et spor ... Ufattelig bevegende øyeblikk står i vakker relieff til den mørkere underhistorien. Slutten vil garantert gi deg tårer i øynene."

Romantic Times

"Kristin Harmel er en av yndlingsforfatterne mine!"

Melissa Senate, bestselgende forfatter

«Kristin Harmel skriver med så stor innsikt og innlevelse at personene hennes blir værende hos deg lenge etter at du er ferdig med boken.»

Emily Giffin, bestselgende forfatter

«Ha lommetørkleet klart. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg gråt i løpet av denne boken."

Woman's Day

Magasinet Marie Claire kåret Så lenge det er stjerner på himmelen til en av de beste sommerbøkene i 2012!

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
383
ISBN
9788202431082
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
The sweetness of forgetting
Format
21 x 13 cm
Serie
Drama

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Harmel har levert en engasjerende og meningsfylt fortelling om flere generasjoners kamp for å overleve.»

Publishers Weekly

«Kristin Harmel skriver med så stor innsikt og innlevelse at personene hennes blir værende hos deg lenge etter at du er ferdig med boken.»

Emily Giffin, forfatter

"Fordi den er velskrevet og godt fortalt, slik at du blir revet med av handlingen og grepet av de sterke følelsene. Fordi den berører mennesker i alle livsfaser."

Kjersti Moen, Norsk ukeblad

«Magasinet Marie Claire kåret Så lenge det er stjerner på himmelen til en av de beste sommerbøkene i 2012»

Marie Claire

«Ha lommetørkleet klart. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg gråt i løpet av denne boken.«»

Woman's Day

«Dette er en sånn bok som du husker lenge etterpå. Slutten vil helt sikkert få fram tårene.«»

Romantic Times

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Så lenge det er stjerner på himmelen:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv