Min side Kundeservice Bli medlem

Selvportrett ; Selvmord

Ti dager etter at Édouard Levé overrakte manuskriptet til Selvmord til sin forlegger, tok han livet av seg, kun 42 år gammel. Romanen er på mange måter et offentlig selvmordsbrev, men et upersonlig sådant: Her handler det riktignok om selvmord, men ikke forfatterens eget; i stedet er boka en minutiøs undersøkelse av selvmordet til en av forfatterens næreste venner. Les mer

199,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Ti dager etter at Édouard Levé overrakte manuskriptet til Selvmord til sin forlegger, tok han livet av seg, kun 42 år gammel. Romanen er på mange måter et offentlig selvmordsbrev, men et upersonlig sådant: Her handler det riktignok om selvmord, men ikke forfatterens eget; i stedet er boka en minutiøs undersøkelse av selvmordet til en av forfatterens næreste venner.

En lørdag i august skal vennen ut og spille tennis med sin kone. Ute i oppkjørselen unnskylder han seg og vender tilbake til villaen; han har glemt racketen. Det går noen minutter - hans kone hører et skudd. Hun finner ham i kjelleren, skutt i hodet, med et tegneseriehefte oppslått på bordet ved siden av seg.

Hvorfor velger noen av oss å gå ut av livet frivillig? Hva betyr dødsårsaken for hvordan et menneske blir husket? Er det riktig eller galt av oss å lete etter «budskap» og «mening» når et menneske fører et rifleløp mot hodet og trekker av?

Romanen er oversatt fra fransk av Thomas Lundbo.

Detaljer

Forlag
Flamme
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
176
ISBN
9788282880442
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Autoportrait ; Suicide
Format
18 x 11 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Selvportrett ; Selvmord:

Til oss
3 for 2

Til oss

Linn Skåber
Innbundet 
169,- 399,-
De tre
3 for 2

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kirurgen

Ida Hegazi Høyer
Innbundet 
390,- 429,-
 
Årene
-25 %

Årene

Annie Ernaux
Paperback 
172,- 229,-

Teosofi

Rudolf Steiner
Paperback 
173,- 190,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv