Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Siste natt i Twisted River

Siste natt i Twisted River er enda en burlesk, overdådig og original roman fra den store amerikanske fortelleren.
I 1954, i bakrommet på en liten kafé, i en liten by i New Hampshire, tar en engstelig 12-åring feil av kjæresten til den lokale politimannen og en bjørn. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Siste natt i Twisted River er enda en burlesk, overdådig og original roman fra den store amerikanske fortelleren.
I 1954, i bakrommet på en liten kafé, i en liten by i New Hampshire, tar en engstelig 12-åring feil av kjæresten til den lokale politimannen og en bjørn. Både 12-åringen og faren hans må flykte fra småbyen, og forflytter seg i årevis mellom Boston, Vermont og Toronto, forfulgt av den uforsonlige politimannen. Den eneste vennen de har, er den eksentriske analfabeten og skogsarbeideren Ketchum.

«Skriften er barokk, burlesk, endog grotesk, og geografiske konstanter er New England og Iowa. Så har han usvikelig sans for splittede familier, skrivende mennesker, fribrytere, bjørner og avkuttede kroppsdeler ... Siste natt i Twisted River, hans tolvte roman, er utvilsomt hans mest ambisiøse til nå.»
Terje Stemland, Aftenposten

John Irvings hjemmesider

Om John Irving på wikipedia

Medlemsvurdering:
1.mai, akkurat ferdig med boken. Så vemodig, skulle gjerne ha fortsatt å lese og lese og lese.....

Arne Henriksen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
631
ISBN
9788205407992
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Last night in Twisted River
Format
19 x 12 cm
Serie
Gyldendal pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

A
Arne Henriksen – 02.05.2018

– 1.mai, akkurat ferdig med boken. Så vemodig, skulle gjerne ha fortsatt å lese og lese og lese.....

S
Shhhhhhhhhhh – 17.02.2012

– Omtalen forteller det meste. Det er en varm fortelling om pressede mennesker i et "sykt" USA.

G
Glad i bøker – 26.09.2010

– Hovedpersonene i "Siste natt i Twisted River" er kokken og hans sønn og deres venn tømmerfløteren Ketchum. Kokken har et forhold til indianerkvinnen Jane, og da sønnen overrasker dem tar han feil av Jane og en bjørn. Han dreper Jane med en støpejernspanne. Etter dette må de flykte fra Twisted River og fra sheriffen Carl, som var Janes samboer. Dette er altså historien om den livslange flukten deres, og om personer og hendelser på deres vei. Den handler om hell, uhell, kjærlighet og kvinner. Jeg synes kanskje at boka blir litt langdryg og noen ganger litt vanskelig å få tak i. Den kunne med fordel vært kortere enn 600 sider.

j
joanne – 29.08.2010

– "Siste natt i Twisted River" er en av de beste bøkene jeg har hørt på lydbok noensinne, John Irvings nye bok er virkelig en fantastisk opplevelse! Jeg fant boken å være både rørende, morsom, spennende og intens, og dette er utvilsomt en av John Irvings beste bøker, og det sier ikke lite! Boken handler om Danny, en mann som en sen kveld i sin hjemby dreper politimannens kjæreste ved en feil, fordi han i øyeblikket trodde kvinnen var en bjørn. Dette fører til at Danny og hans sønn ikke har annet valg enn å rømme fra alt, og de legger ut på en reise som skal vise seg å knytte sterke bånd mellom dem, men som også skjuler farer og spøkelser på vent, for ikke å snakke om en hevnlysten politimann i hælene. "Siste natt i Twisted River" er en fascinerende og original roman, den underholder fra første side og byr på en handling som griper fatt i deg! Irving skriver intenst og nydelig, og oversettelsen er så absolutt verdig skryt! Dette er en flott historie å høre på lydbok, jeg anbefaler den virkelig!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Siste natt i Twisted River:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv