Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Snakk til meg

roman

"Hjorth er først og fremst intet mindre enn en innmari god forteller, hun gir oss setninger som får tankene til å vugge i takt med fortellingen og tenke at ja: slik er det, vri oss, smile, le og sørge litt på de rette stedene."

VG

På en reise til Cuba treffer Ingeborg Enrique. Han er svart og fattig, men smart. Hun er hvit og rik - og ensom. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Ingeborg er en middelaldrende, forsiktig bibliotekar fra en norsk småby. Mannen er død, sønnen har flyttet fra henne og tar ikke kontakt. På en reise til Cuba lar hun seg sjarmere av en svart mann som synger og spiller trommer i bakhagen på hotellet. Han er utdannet som så mange cubanere; han er jurist.

"... skarp og nyansert fremstilling"
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Han har en stor familie spredt omkring. Han er fattig, men smart, hun er hvit og rik, men ensom. Ingeborg setter alt inn på å vinne over politiet og UDI for å få denne mannen inn i landet. Men klarer hun å vinne over seg selv? For innerst inne ligger skammen over ikke å ha kontakt med sitt eget barn. Snakk til meg er en politisk, undersøkende roman om den skjøre balansen mellom mennesker.

"Vigdis Hjorth har skrevet en av sine beste romaner"
Tom Egil Hverven, Klassekampen


Vigdis Hjorth. Foto: Trond IsaksenVigdis Hjorth (f. 1959) debuterte i 1983 med barneboka Pelle-Ragnar i den gule gården, som hun fikk Norsk kulturråds debutantpris for. For sin andre bok, Jørgen + Anne er sant, fikk hun Kritikerprisen. Gjennombruddet som forfatter for voksne kom med romanen Drama med Hilde i 1987. Sommeren 2006 kåret Dagbladets lesere Om bare fra 2001 til en av de viktigste romanene fra de siste 25 årene.

 

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
266
ISBN
9788202335014
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
21 x 14 cm
Nr
9016430

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Hjorth er først og fremst intet mindre enn en innmari god forteller, hun gir oss setninger som får tankene til å vugge i takt med fortellingen og tenke at ja: slik er det, vri oss, smile, le og sørge litt på de rette stedene."

Mari Nymoen Nilsen, VG

"Vigdis Hjorth har skrevet en av sine beste romaner - om norsk-etnisk usikkerhet i møte med det fremmede. Snakk til meg er en sjeldent god fortelling om et slikt stivnet sinn: en alminnelig, anonym norsk kvinne. (...) Romanen har litterære kvaliteter som med solid margin sprenger snevre politiske rammer. Historien vokser ved gjenlesning og blir en eksistensielt bevegelig - og bevegende - roman, med et vell av tolkningsmuligheter, blant de aller beste Hjorth har skrevet."

Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Snakk til meg har blitt den sterkeste, klokeste og vareste av de hjorthbøkene jeg har lest."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Det er en smittende fortalt roman, en av høstens varmeste."

Olav Egil Aune, Vårt Land

"Vigdis Hjorth er en klok forfatter, som alltid evner å overraske også når hun skriver om det tilsynelatende klisjeaktige som møtet mellom en svart mann og en hvit kvinne kan være. Hjorth banaliserer aldri, hun blir aldri sentimental, heller ikke denne gangen. (...) Det skal også sies at avslutningen på Snakk til meg er helt usedvanlig og overraskende i sin brutale og avslørende erkjennelse."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Hjorth lar sin jeg-forteller fremstå med både klokskap og naivitet, innsikt og ironi, slik at denne i det ytre kjedelige bibliotekaren psykologisk sett blir en rik skikkelse. (...)Med Snakk til meg har Hjorth føyd en ny og mindre opprørsk, men like interessant, skikkelse til sitt persongalleri av strevende, selvødeleggende, klønete, alminnelige mennesker."

Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

"(...)vokser det altså frem en skarp og nyansert fremstilling, som er relevant på ulike plan: Romanen fungerer både som en ganske brutal fortelling om ensomhet og eksistensiell smerte og som en skarp avsløring av den politisk korrekte, men forsiktige Ingeborgs møte med det fremmede."

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Dette kunne lett blitt en platt og intetsigende beretning, men forfatteren gjør historien om Ingeborg mangesidig, betagende og fullstendig troverdig. Det skyldes at hun behersker språket på beste vis, kommer bak ordene, gir jeg-personens følelsesliv fullverdig dekning gjennom indre monolog i en ytterst knapp, men dekkende form. En prestasjon."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Snakk til meg:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Vrakeren
Ny!

Vrakeren

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
393,- 449,-
 

Globus

Sarah Smith Ogunbona
Innbundet 
318,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv