Min side Kundeservice Bli medlem

Sommer 2005

roman

En vårdag står han plutselig foran henne i kiosken ved Hotel Continental i Oslo, ungdomskjæresten hun ikke har sett på mange år. Noe skjer, og hun vil ikke at han skal forsvinne ut døren. Hun er forfatter og nyseparert, med to tenåringsdøtre. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

En vårdag står han plutselig foran henne i kiosken ved Hotel Continental i Oslo, ungdomskjæresten hun ikke har sett på mange år. Noe skjer, og hun vil ikke at han skal forsvinne ut døren. Hun er forfatter og nyseparert, med to tenåringsdøtre. Hun har en elskelig, men krevende og gammel mor, og en far som moren aller nådigst deler hus med. Denne sommeren opplever den voksne kvinnen en forelskelse hun ikke trodde var mulig, og et dødsfall som får følger for henne.

Tove Nilsen har skrevet en vakker og klok roman om hvordan de trygge rammene omkring livet plutselig kan forsvinne, og hvordan kjærligheten kan innebære både fornyelse og opphør.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788249512331
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

G
Gabrielle – 16.06.2009

– Tove Nilsen har med "Sommer 2005", skrevet en lett underholdende feel good-bok som egner seg godt som strandlektyre. Handlingen er ikke all verden, men stemningen alle skildringene skaper gir leseren den gode følelsen av sommer. En kan nesten kjenne lukten av rabarbrasyltetøy og vafler mens man pløyer seg gjennom sidene i romanen. Hovedpersonen er en middelaldrende kvinne, som etter en sedvanlig skilsmisse kastes ut i verden igjen. Problemene med å danne nye forhold når en eller begge parter har årevis med baggasje tas opp, men dessverre uten å gå tilstrekkelig i dybden. Selv om boken er engasjerende å lese, bygges den opp mot et høydepunkt som aldri kommer. Slutten er brå, uventet og lite avklart; hvilket også er bokens strørste svakhet.

L
Lille søss – 23.01.2009

– Denne boken handler om en nyskilt kvinne på 53 år som strever med å få orden på kaoset i livet sitt. Fortellingen starter med at hun møter sin kjæreste fra tenårene, og faller pladask. "N" som hun kaller mannen, er i tankene hennes hele tiden. Følelsene overmanner henne og fører til at hun oppfører seg som en tenåring. Begge har et liv bak seg med ekteskap og barn. Hvordan få dette til å fungere? Hun har også en gammel syk mor som krever mye av henne, og det er beskrivelsen av forholdet til den gamle moren som for meg blir bokas høydepunkt. Her tar hun på kornet all den ufrivillige komikken som kan oppstå når man har med gamle mennesker å gjøre som er skildret med varme og humor. Hun forteller også om hvor lei av hun er av all denne omsorgen. Tove Nilsen skildrer intense følelser som skifter mellom lykke og fortvilelse, sorg og tvil, alt med sommerens dufter og farger som bakteppe. Anbefales!

l
leselytter – 19.12.2008

– Denne boken handler om en fraskilt voksen dame som har to tenåringsdøtre og en gammel mor å ta seg av. Hun har et godt forhold til både døtrene sine og sin mor. Livet hennes består i å gjøre det beste for hele familien, etter at hun ble skilt fra mannen sin. En dag skjer det noe som forandrer kvinnens liv, og det er når hun møter igjen ungdomskjæresten sin. Følelser vekkes til live i kvinnen igjen og akkurat som to tenåringer begynner de to å sende hverandre sms. Hun knytter seg sterkt til denne mannen og vil ikke miste ham denne gangen. Forelskelsen hun føler går imidlertid ikke ut over forholdet til familien. Denne boken har humor, sorg og varme i skjønn forening. Lydboken leses behagelig av forfatteren. Jeg syns det var morsomt å høre på replikkene den gamle moren kom med til sin voksne datter, selv om det til tider var såre ting også. Jeg vil si at det er en roman som kan være lett for mange å kjenne seg mer eller mindre igjen i.En veldig spennende bok er dette ikke, men ganske bra likevel. Bruk gjerne noen timer til å lytte til denne boken.

S
SMarie85 – 15.06.2007

– Dette er en bok som var litt utenom det jeg hadde forventet. Den handler om en kvinne som (etter et opprivende brudd) møter barndsomskjæresten ved en tilfeldighet og hun klarer ikke å glemme han. Minnene strømmer på, men hun er usikker på om hverdagen har plass til ham. Likevel møtes de igjen og det utvikler seg til noe alle mennesker kan kjenne seg igjen i. En dyp forelskelse man ikke vil slippe taket på. Til tross for denne romansen som foregår sommeren 2005, har Tove Nilsen en litt dyster måte å skrive på (i motsetning til i f.eks. Kreta-døgn), noe som trekker litt ned. Men liker du Tove Nilsen er det en bok som er verdt å få med seg.

L
Lesermye – 08.04.2007

– Tove Nilsen ga meg en annerledes og spennende opplevelse i "Sommer 2005". Ikke minst fordi dette var min første lydbok :) Her fikk jeg høre om en hovedperson som er oppofrende overfor en mor på 85 og to tenåringsdøtre, samtidig som hun prøver å skape sitt eget liv etter en traumatisk skillsmisse. Den som står henne nærmest, føler jeg, er moren, som tross sin alder og skrantende helse, er skarpsynt og humoristisk. Jeg lo flere ganger av kommentarene hun gir datteren sin. Andre ganger skjelver vemodet mellom dem, og jeg ble nødt til å tørke en tåre. Når hovedpersonen møter en mann hun hadde et forholdt til for 37 år siden, oppstår søt musikk, i hvert fall hos henne. Spenningen dirrer når hun sender sin første sms, og når hun får svar. De er begge 53, men her er både lidenskap, blyghet, iver, vågemot og sterke lengsler. Dette var interessant bok, som du garantert vil kjenne deg igjen i, på en eller annen måte - uansett alder og kjønn. Dessuten er det morsomt at forfatteren leser selv, og Tove Nilsens stemme er god å lytte til.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sommer 2005:

Se flere

Logg inn

Handlekurv