Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Sommerlys, og så kommer natten

«Den vakreste romanen jeg har lest! Når du går tom for store ord allerede i overskriften, hva da? Når alt du vil si er: Kjøp denne boka. Les langsomt. Nyt hvert ord. Finere har du ikke sett et lite samfunn skildret før. Helt sikkert!»

Adresseavisen

Få forfattere har en like hengiven leserskare som Jón Kalman Stefánsson. Med den fantastiske trilogien om Gutten og de to prisbelønte Keflavik-romanene har islendingen vunnet over kritikere og lesere både her i Norge og internasjonalt. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Få forfattere har en like hengiven leserskare som Jón Kalman Stefánsson. Med den fantastiske trilogien om Gutten og de to prisbelønte Keflavik-romanene har islendingen vunnet over kritikere og lesere både her i Norge og internasjonalt. Nå kommer endelig Stefanssons store gjennombruddsroman på norsk: den vakre, vittige og vemodige Sommerlys og så kommer natten. Boka er et utrolig litterært portrett av en landsby på den islandske vestkysten og menneskene, drømmene og lengslene som lever der: En skildring av vanlige menneskers uvanlige liv - utført med Kalman Stefánssons uforlignelige blanding av ømhet, humor, skjønnhet og fantasi.

«Vi skal ikke fortelle om hele byen, vi skal ikke gå fra hus til hus, det vil du ikke orke, men her kommer det helt sikkert til å fortelles om lidelsene som knytter dagene og nettene sammen, om en lykkelig lastebilsjåfør, om Elisabeths svarte silkekjole og han som kom med bussen, om Turid som er så lang, og så full av hemmelig lengsel - og om en enslig bonde og en fire tusen år gammel mumie.»

Medlemsvurdering:
Anbefales på det sterkeste! Denne blir årets bokgave til familie og venner.

Karoline

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
255
ISBN
9788232802678
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Sumarljós, og svo kemur nóttin
Format
20 x 14 cm
Nr
8164657

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Den vakreste romanen jeg har lest! Når du går tom for store ord allerede i overskriften, hva da? Når alt du vil si er: Kjøp denne boka. Les langsomt. Nyt hvert ord. Finere har du ikke sett et lite samfunn skildret før. Helt sikkert!»

Fartein Horgar, Adresseavisen

«At han aldri har fått prisen han har vært nominert til fire ganger, nærmer seg en skandale. Endelig er Jón Kalman Stefánssons «Sommerlys – og så kommer natten» oversatt til norsk. (…) Sødmefylt, humoristisk, vakkert og sorgtungt.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Store drømmer og små menneskeliv smelter sammen til en helstøpt litterær enhet i denne vakre romanen. (...) strålende oversatt av Tone Myklebost. (...) Den er noe silkemykt og nærmest florlett over språket til Stefánsson i denne boken, noe som kler den drømmeaktige atmosfæren som hviler over historiene vi blir fortalt.»

Sindre Hovdenakk, VG

«En slik fryd å lese at man nesten vil holde den hemmelig. Jón Kalman Stefánssons gjennombruddsroman er en slags 'Flåklypa Tidende' fra den islandske landsbygda, men vakrere.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Medlemmers vurdering

A
Anne E. – 21.06.2023

– Poetisk språk, gode skildringer, småpussig og passe lang.

K
Karoline – 01.06.2021

– Anbefales på det sterkeste! Denne blir årets bokgave til familie og venner.

C
Caroline Fredriksen – 26.05.2020

– Boka var et interessant innblikk i vanlige, men og noen sære menneskers liv, i en litt uvanlig småby. Mange fine skildringer av landskap og mellom menneskelige forhold. Her er ingen spesifikke høydepunkt i boka. Helt greit tidsfordriv.

B
Berit Svarva – 20.08.2019

– Dessverre falt ikke boka i smak ..... vi hadde den i en bokring jeg er med i, og vi hadde problemer med å forstå hvorfor den fikk 6 terningkast! Merkelig bok....

M
Marita Lorentzen – 23.07.2019

– Hvilken bok, så fantastisk vakker . Man ville ikke at den skulle ta slut😔

B
Berit Svarva – 23.07.2019

– Har ikke lest den ferdig, men den virker helt OK, men ingen stor leseropplevelse for meg!

A
Anne Engli Salvesen – 10.07.2019

– Sommerlys, og så kommer natten

K
Kari Aarvold Baustad – 26.06.2019

– Den beste boken jeg har lest på lenge. Gripende handling, personbeskrivelser og et fascinerende språk.

E
Elisabeth D.Handegård – 25.06.2019

– Fin bok som skildrer kvardagslivet på Island.

B
Berit – 04.10.2018

– Ren nytelse! Vakkert skrevet.

N
Nils T. – 11.09.2018

– Anbefales! En utrolig vakker skildring av et lite samfunn og menneskene der. Flott norsk oversettelse.

L
Lisbet – 29.07.2018

– Noko av det beste eg har lest. Nydelig språk!

E
Erik Anker – 26.07.2018

– En flott bok, nydelig prosa i norsk oversettelse. Helt på høyden med Fiskene har ingen føtter og Omtrent på størrelse med universet. En av de helt store i nordisk prosa i øyeblikket.

T
Tove Mette Hansen – 23.07.2018

– Sommerlys, og så kom natten

L
Lillian Engløkk – 06.07.2018

– Meget bra!!!

H
Hanne Lie – 04.07.2018

– Her kan man både le, gråte, undres og gjenkjenne. En bok man iflg omslaget kan ha lyst til å "prakke på absolutt alle", jeg anbefaler dvs prakker den på de jeg kjenner som setter pris på gode historier og et godt språk. 5 stjerner uten tvil.

H
Harald K – 13.06.2018

– Magisk realisme på islandsk? Ja, nesten, for i denne romanen skapes et helst spesielt lys og en stemning som man ofte forbinder med litteratur fra andre himmelstrøk. Sommerlyset hviler over ei lita bygd, der flere av innbyggerne skildres inngående. Politimannen og hans sønn, den avgåtte direktøren som er blitt stjernekikker, bestyreren og arbeiderne på samvirkelaget, den vakre og misunnelsesverdige Elísabet som åpner restaurant, de arbeidsledige, de utro av begge kjønn og musikantene som spiller til dans. Et mangefasettert samfunn der livet går sin gang, skeivt eller ikke, men det går. Glimrende oversatt av Tone Myklebost.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sommerlys, og så kommer natten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-
Gul ubåt
Ny!

Gul ubåt

Jón Kalman Stefánsson
Innbundet 
393,- 449,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv