Min side Kundeservice Bli medlem

Sporvogn i øyet

(roman)

«Da han var barn prenta foreldrene inn i ham at alt ærlig arbeid var like mye verdt, men sånn var det åpenbart ikke lenger. Selv om politikerne nå proklamerte at klassesamfunnet ikke lenger fantes, ble arbeidsfolk i større grad enn noensinne sett ned på som dumminger som verken klarte eller gadd å tilegne seg høyere utdannelse. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«Da han var barn prenta foreldrene inn i ham at alt ærlig arbeid var like mye verdt, men sånn var det åpenbart ikke lenger. Selv om politikerne nå proklamerte at klassesamfunnet ikke lenger fantes, ble arbeidsfolk i større grad enn noensinne sett ned på som dumminger som verken klarte eller gadd å tilegne seg høyere utdannelse. Ungene ble ikke lenger truet med busemann, men om de ikke var snille og pugget leksene, risikerte de å ende opp "i kassa på Rimi". O skjebne.»

Emma, Otto og Sverre har ulik bakgrunn, men møtes som betjening på Oslotrikken på syttitallet. Der er de del av en broket og fargerik flokk, holdt sammen av en sterk organisasjonskultur.

Tretti år senere er alt endret, samholdet gått i oppløsning og betjeningen er spredt for alle vinder. Den nye tiden får bokas hovedpersoner til å søke nye verdier i ulike deler av verden; med fotball- supportere fra Vålerenga til Newcastle, gjenopplevelse av en ateistisk pilegrimsreise til Albania og en reportasjetur til Chennai under VM i sjakk.

Sporvogn i øyet er Arne Danielsens tredje roman, preget av inngående kunnskap om miljøene som beskrives og den samme rå elleville tonen fra Oslo øst som i forgjengerne «Åttenderaden» og «Hva er Mu».

Detaljer

Forlag
Kolofon
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
203
ISBN
9788230025000
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Sporvogn i øyet
Format
22 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sporvogn i øyet:

Til oss
3 for 2

Til oss

Linn Skåber
Innbundet 
169,- 399,-
De tre
3 for 2

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Be-bop

Christian Gailly
Innbundet 
290,-
 

Rudin

Ivan Sergejevitsj Turgenjev
Innbundet 
299,-
 

Tåke

Miguel de Unamuno
Innbundet 
295,-
 

Ja

Thomas Bernhard
Paperback 
248,-
 

Tyll

Daniel Kehlmann
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv