Min side Kundeservice Bli medlem

Stål

Byen Piombino i Toscana er så forskjellig fra postkortene som over hodet mulig. Her er ingen olivenlunder, vinmarker eller fargerike restauranter, men et stålverk som har slukt byens menn i uminnelige tider. Les mer

99,-

159,- Spar: 60,-

E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Byen Piombino i Toscana er så forskjellig fra postkortene som over hodet mulig. Her er ingen olivenlunder, vinmarker eller fargerike restauranter, men et stålverk som har slukt byens menn i uminnelige tider. I trappeoppgangene til de forfalne høyblokkene langs via Stalingrado deales det heroin og andre stoffer.
Her vokser Anna og Francesca opp. De er tretten, snart fjorten og lyser opp stranda med sin blendende skjønnhet. "Stål" er den fantastiske historien om deres drømmer og lengsler, om deres kjærlighet og vennskap som skal vare evig, og om et samfunn der kompasset har gått i stykker.

Silvia Avallone var 25 år da hun debuterte med denne romanen. Hun er et lysende talent som har klart å skildre et stykke Europa der ungdommen møter stadig større utfordringer. "Rasende god oppvekstskildring fra et Italia langt bortenfor turistkatalogenes glansede sider. (...) Sex. Dop. Drama. «Stål» har alt, i mengder. Legg til vennskap, oppvekst, industri og klassekamp, og konklusjonen blir at italienske Silvia Avallone leverte et uvanlig imponerende verk da hun debuterte med denne romanen (...) «Stål» anbefales virkelig, ikke minst som en motvekt mot det overveldende fokuset på nordisk og engelskspråklig litteratur her i landet. Dette er anledning til å oppdage noe nytt og spennende."
Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

"Historien om Anna og Francesca er et viktig og tragisk tidsbilde av en generasjon levnet uten håp, men som fortsatt insisterer på annen fremtid."
Anne Schäffer, Bergens Tidende

"... hun presenterer en temposterk handling full av sex, dop og dramatikk. De mange elegante synsvinkelskiftene kunne selv de sømløse overgangers mester, Alexander Kielland, ha misunt henne. Miljø og personer er skarpt tegnet i en klok og nådeløs skildring av (den italienske arbeiderklasse-) kvinnens lodd i livet, skrevet fram med stor kjærlighet til romanpersonene. ... Bravo!"
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203218682
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Acciaio

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stål:

Se flere

Logg inn

Handlekurv