Meny
Synsnerven - María Gainza

Synsnerven

; Signe Prøis (Oversetter)

«Rett og slett en strålende roman.»

, Legekunsten 1/2021
Hovedpersonen i Synsnerven er en Argentinsk kvinne levende opptatt av kunst. Historien om hennes liv er historien om malerier og de malerne som betyr noe for henne. Hennes personlige vurderinger og fortrolige digresjoner tar oss inn i hennes og kunstnernes liv. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Hovedpersonen i Synsnerven er en Argentinsk kvinne levende opptatt av kunst. Historien om hennes liv er historien om malerier og de malerne som betyr noe for henne. Hennes personlige vurderinger og fortrolige digresjoner tar oss inn i hennes og kunstnernes liv. Fasinerende episode fra kunsthistorien flettes sammen med fortellerens liv i Buenos Aires, hennes famille og jobb, hennes kjærlighetsliv og tap, det hun er betatt av og det hun blir skuffet over.

En bok som ikke ligner noe du har lest, om den mystiske sammenheng mellom kunsten og den personen som oppfatter den.

«I denne nydelig autofiksjonen - den argentinsk kunstkritikeren Gainzas første bok - får vi en kvinnes presise vurderinger av malere i verdensklassen sammen med glimt av hennes liv, begge deler flettes sammen til et lysende hele.»

The New York Times Book Review, Editors' Choice

«Delvis kritikk, delvis autofiksjon, dels meditasjon over det å se, har den mye til felles med nylige romaner av Rachel Cusk, Ben Lerner og Olivia Laing. Men det er høyst originalt, gjennomgripende vakkert verk, en bok du vil nyte. (...) I likhet med kritikeren John Berger som hun er blitt sammenlignet med, skriver Gainza om hvordan vi aldri bare ser på én ting: vi ser alltid på forholdet mellom tingene og oss selv. (...) Gainza er en forfatter som føles umiddelbart viktig. Jeg føler det som om en dør har blitt sparket opp i hjernen min, akkurat den type omfavnende erfaring du trenger på begynnelsen av et år. Hennes neste roman, Svart lys, er allerede utgitt på spansk. Jeg håper de forter seg med oversettelsen.»

Johanna Thomas-Corr, The Guardian
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 159
ISBN: 9788202638832
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: El nervo óptico
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger