Min side Kundeservice Bli medlem

Takk, ganske bra

"Asker og Bærum-varianten av "borgerskapets diskrete sjarm", en av Hjorths spesialdistanser, har sjelden vært mer nådeløst, og samtidig medlevende, dissekert."

VG

I denne tankevekkende romanen fra 1998 skildrer Vigdis Hjorth tre kvinner som forholder seg til den norske virkeligheten på svært forskjellige måter.

Anne Beate Dahl setter champagnen i halsen på Aker Brygge da hun får anonymt brev om at hennes mann, advokaten, er utro. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I denne tankevekkende romanen fra 1998 skildrer Vigdis Hjorth tre kvinner som forholder seg til den norske virkeligheten på svært forskjellige måter.

Anne Beate Dahl setter champagnen i halsen på Aker Brygge da hun får anonymt brev om at hennes mann, advokaten, er utro.

Lotte Heier, selv advokat med familierett som spesiale, har større perspektiver - og tar større utfordringer. Da hun møter legen Bjørn Ihlen som deler hennes følelse av avmakt, drives de sammen til handlinger som får store konsekvenser for dem selv og deres nærmeste.

I bokas siste del møter vi oversetter Nina Birgitte Hansen som lever udramatisk med sin lille familie på Ekebergåsen. Overraskende tildragelser fører henne inn i begivenhetenes sentrum, og hun befinner seg plutselig som sentral aktør i den norske valgkampen. Ellers har hun det ganske bra.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
304
ISBN
9788202602475
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

"Asker og Bærum-varianten av "borgerskapets diskrete sjarm", en av Hjorths spesialdistanser, har sjelden vært mer nådeløst, og samtidig medlevende, dissekert."

Knut Faldbakken, VG

"Vigdis Hjort har skrevet en roman som kan leses på flere plan ...Les den som det du vil - men les den!"

Lotte Aske, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

S
Sana – 10.01.2009

– Boka er delt inn i tre deler og handler om tre ulike kvinner. Den første delen handler om Anne Beate Dahl som er gift med en velstående advokat og som får vite via et anonymt brev at mannen hennes har vært utro. Hun vet ikke om det er sant eller om det er noen som prøver å lure henne, men hun setter selvsagt i gang med å finne ut av dette - uten å konfrontere mannen sin. Anne Beate tenker ikke på andre enn seg selv, og får å vinne mannen "tilbake" tar hun ut spiralen, har sex med ham, og blir gravid. Hvordan det hele ender er en smule absurd. Den andre delen handler om advokaten Lotte Heier som har behov for større utfordringer. Hun skal gifte seg med friluftsmennesket Olaf, men så møter hun legen Bjørn. Den siste delen handler om Nina som jobber som oversetter av utenlandske bøker, og har et godt familieliv med mannen Jan Henrik og sønnen Peter. Nina er venninne med Herdis og sammen med Bo Vangen prøver de å samle kulturpersoner for å støtte et samlingsalternativ ved førstkommende valg. Ikke spesielt spennende historie i seg selv, men skildringene er veldig gode.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Takk, ganske bra:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hysj

Vigdis Hjorth
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv