Min side Kundeservice Bli medlem

Tenk fort

prosa

Assosiasjonsevne og fabuleringskraft. Kortprosa fra Ole Robert Sunde.
Et forunderlig våkent blikk for de minste og mest unnselige ting og fenomener som omgis oss i vår hverdag, løper som et ledemotiv gjennom Ole Robert Sundes forfatterskap. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Assosiasjonsevne og fabuleringskraft. Kortprosa fra Ole Robert Sunde.
Et forunderlig våkent blikk for de minste og mest unnselige ting og fenomener som omgis oss i vår hverdag, løper som et ledemotiv gjennom Ole Robert Sundes forfatterskap. Sansen for alskens trivielle småting klinger under i Sundes essays og romaner, og danner selve satsplanken i hans kortprosautgivelser. Vekster som epler, pærer, poteter, kålrabi, jordskokk og tyttebær, skapninger som rur, krabber, østers, reker og glassmaneter; en myhank, en kakerlakk, en tepose, en champagnekork, en felestreng: Når Sunde ser slike ting - og tenker fort, fører hans assosiasjonsevne og fabuleringskraft både ham og leseren til steder de ikke skulle trodd de kunne komme.Tenk fort er en fjerde, frittstående bok i serien som ble innledet med kortprosasamlingen All verdens småting i 1996.Anmelderne mener:
"... det gjør da også bagatellen til en uovertruffen litterær styrkeprøve, som Sunde kommer vinnende ut av: Småtingene tjener som ansatser for en tenkning som i all sin åpenhet demonstrerer forfatterens fantasi og nysgjerrighet og lette fotarbeid ved skrivebordet. (...) Sunde [har] et enda større spenn og uregjerlig bevegelighet i skriften, og sterkere innbilningskraft, noe tekstene i Tenk fort til fulle beviser. Det er bare å håpe at disse kvalitetene også får den internasjonale oppmerksomheten de fortjener."
Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet
"Bråfascinerende (...) Man kan lese en halv setning av Sunde, ta en pause og se ut av vinduet, og føle at man har sett avtrykket av noe unikt."
Sindre Andersen, Klassekampen
"Sånn sett er Ole Robert Sunde som Askeladden. Han finner et sugerør under spisebordet og barndommen stiger fram. Eller han betrakter en råtten pære og historien om de mange tusen år gamle danske myrlikene pensles ut i all sin forbløffende detaljrikdom.(...) Under Ole Robert Sundes penn blir det trivielle mindre trivielt, en kakerlakk mindre ufyselig og en pære nesten like betydningsfull som madeleinekaken hos Marcel Proust."
Turid Larsen, Dagsavisen  
"Med andre ord: Læs Ole Robert Sunde. Læs ham både for teksternes blærede stilistiske overlegenhed, for deres humor og for deres evne til både at forføre læseren og efterlade ham eller hende fortumlet og perpleks, når man igen får vævet sig ud af labyrinten. Og endelig: Læs dem for deres dybe medmenneskelighed og kærlighed til en forvirret og frustrerende verden, der aldrig er helt, som man gerne ville have, at den skulle være. For i Sundes tekster er verden altid interessant og værd at genopdage til trods for den dybe smerte, der er forbundet med det." 
Henrik Torjusen, Atlas (atlasmag.dk)

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Bokmål
ISBN
9788205496033
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Tenk fort
Serie
Kortprosa 4

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tenk fort:

Til oss
3 for 2

Til oss

Linn Skåber
Innbundet 
169,- 399,-
De tre
3 for 2

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv