Min side Kundeservice Bli medlem

Til Vestisen

roman

«Sammenbrudd i isødet»«Tor Even Svanes er en både stil- og formsikker forfatter, og «Til Vestisen» er en roman som fortjener mange lesere»

Sindre Hovdenakk, VG

«Du er ikke redd for å komme ut,» sier stemmen. «Etter all den dritten du har servert rett opp i trynet på oss, kan du ikke være redd for å komme ut.»

Den er så rolig, røsten. Verken hever eller senker seg, sånn noe levende ville gjort. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«Du er ikke redd for å komme ut,» sier stemmen. «Etter all den dritten du har servert rett opp i trynet på oss, kan du ikke være redd for å komme ut.»

Den er så rolig, røsten. Verken hever eller senker seg, sånn noe levende ville gjort. Gjør ingenting for å forvisse seg om at han ikke blir overhørt. (Hvem av? Hvem skulle det være?)

Det slår henne at dette er første gangen han har sagt noe mens han har stått utenfor lugardøren. Det bekrefter bare det hun har visst hele tiden.

Ved starten av fangstsesongen legger en selskute fra kai i Tromsø. Om bord er en ung, nyutdannet veterinær på sitt første inspektøroppdrag for Fiskeridirektoratet. Hun er alene sammen med en besetning bestående av selfangere og jegere. De skal være sammen i isødet utenfor Grønland i seks uker.

Til Vestisen er en beretning som dirrer på hver side, konsekvent i stil, og rystende og kompromissløs på innholdssiden.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
183
ISBN
9788202490454
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Til Vestisen
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Sammenbrudd i isødet»«Tor Even Svanes er en både stil- og formsikker forfatter, og «Til Vestisen» er en roman som fortjener mange lesere»

Sindre Hovdenakk, VG

«Svanes låner virkemidler fra spenningslitteraturen, og skaper slik et intenst og fortettet psykologisk fangstskutekammerspill, der hva som helst kan skje når som helst. "Til Vestisen" er en konsekvent gjennomført, kompromissløs og urovekkende roman.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Sterk framstilling om selfangst på Grønlandsisen - og om å være kvinne i et tøft mannsmiljø. [...] Svanes mestrer både å beskrive det barske mannsmiljøet på dets premisser og er troverdig om den kvinnelige inspektørens reaksjoner. [...] Fortellingens oppbygging minner om en psykologisk thriller. Skifte i tid og perspektiv fascinerer og bidrar til spenningen.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«(...) denne mesterlig stramme fortellingen følger sin egen, nådeløse kronologi»

Der Tagesspiel

«Den særskilt mannlige kombinasjonen av brutalitet og katteaktig utspekulerthet er godt og nådeløst skildret. Den psykologiske krigføringen kombinert med beskrivelsen av skipet og havet gjør at Svanes hevder seg godt i den mørkeste kroken av sjøfartslitteraturen.(...)Til Vestisen er usedvanlig godt skrevet og tilbyr en fortettet fremstilling av nesten vanntette skott mellom samfunnslag i et land der forbløffende mange naive sjeler tror at alle er like.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Her er det knappheten han dyrker, og han gjør det godt.(...)I korthugde setninger og sekvenser driver han handlingen og leseren videre. Uhyggen griper tak. Det er godt gjort, og det er suverent i identifikasjonen med hovedpersonen.»

Rune Hallheim, Aftenposten

«Herregud, så spennende det er!»

Knut Hoem, NRK

«Beskrivelsen er effektiv og står som en utmerket parallell til ubehaget og kampen som kjempes om bord på skipet. Svanes har en imponerende evne til å beskrive det som må kunne beskrives som psykologisk tortur og det ubalanserte forholdet mellom hovedpersonen og resten av mannskapet. Svanes er på sitt beste når han skildrer det brutale og intense. Han klarer elegant å bruke det fullstendig åpne arktiske isødet til å skape en følelse av klaustrofobi.»

Martin Lægland Ellingsen, iTromsø

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Til Vestisen:

Til oss
3 for 2

Til oss

Linn Skåber
Innbundet 
169,- 399,-
De tre
3 for 2

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv