To Kill A Mockingbird

«'No one ever forgets this book'»

Independent

One of the world's best-loved books Les mer

145,-
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

One of the world's best-loved books

Medlemsvurdering:
Denne boka er ikke så lang, men så uendelig viktig. I historien om sakføreren Atticus som må forsvare en svart mann som har voldtatt en kvinne, blir spørsmål om raseskille, fattigdom og ondskap diskutert, uten at det blir voldsomt eller overtydelig. Språket er nedpå, lettlest og velkomponert. En liten perle i litteraturen!

Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vintage Classics
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
320
ISBN
9780099466734
Utgivelsesår
2004
Format
20 x 13 cm

Om forfatteren

Harper Lee was born in 1926 in Monroeville, Alabama. She attended Huntington College and studied law at the University of Alabama. She is the author of the acclaimed novels To Kill a Mockingbird and Go Set a Watchman, and was awarded the Pulitzer Prize, the Presidential Medal of Freedom and numerous other literary awards and honours. She died on 19 February 2016.

Anmeldelser

«'No one ever forgets this book'»

Independent

«'Someone rare has written this very fine novel, a writer with the liveliest sense of life and the warmest, most authentic humor. A touching book; and so funny, so likeable' - Truman Capote»

«'Her book is lifted...into the rare company of those that linger in the mind long after dramas, sagas and sophisticated frolics have coalesced into a blur of half-forgotten fiction'»

Bookman

«'There is humour as well as tragedy in this book, besides its faint note of hope for human nature; and it is delightfully written in the now familiar Southern tradition'»

Sunday Times

Medlemmers vurdering

I
Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben – 01.02.2017

– Denne boka er ikke så lang, men så uendelig viktig. I historien om sakføreren Atticus som må forsvare en svart mann som har voldtatt en kvinne, blir spørsmål om raseskille, fattigdom og ondskap diskutert, uten at det blir voldsomt eller overtydelig. Språket er nedpå, lettlest og velkomponert. En liten perle i litteraturen!

I
Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben – 01.02.2017

– Denne boka er ikke så lang, men så uendelig viktig. I historien om sakføreren Atticus som må forsvare en svart mann som har voldtatt en kvinne, blir spørsmål om raseskille, fattigdom og ondskap diskutert, uten at det blir voldsomt eller overtydelig. Språket er nedpå, lettlest og velkomponert. En liten perle i litteraturen!

N
Nessa W. Sunnarvik – 16.01.2016

– To kill a mockingbird

I
I.A – 22.03.2009

– "Drep ikke en sangfugl" er en utrolig vakker og rørende bok. Vi befinner oss midt i rasehysteriet i sørstatene i USA på 30-tallet. Her møter vi en advokat som kjemper for en svart mann, og barna til førstnevnte. Boka gir en fin skildring av deres liv og hvordan de opplever det faktum at faren deres forsvarer en svart mann i retten. Hele saken påvirker familien. "Drep ikke en sangfugl" er en sann klassiker og bør leses av alle som er interessert i god litteratur. Boken har en fin flyt gjennom alle dens sider, og fremstiller en realistisk skildring av livene til karakterene. Anbefales!

L
Litteraturelsker – 04.05.2008

– Dette er så absolutt en flott utgave av en flott, amerikansk klassiker. Den gjør seg i bokhyllen, men den gjør seg så absolutt mye bedre i hendene på en ivrig leser. Fortellingen spinner rundt en forsvarsadvokat, Atticus Finch, som forsvarer en svart mann tiltalt for å ha voldtatt en hvit jente. Og, det er nettopp denne kombinasjonen eller kontrasten av svart og hvit som er hele hovedkonflikten i boken; siden handlingen foregår i Sør-Statene på 1930-tallet. Det er ingen god historie; men den formildes litt ved at det er Atticus' datter, Scout, som forteller, og at dette samtidig er en slags oppvekstroman. Forfatteren er såpass av en håndverker at den ivrige leseren vil få seg noen latterkuler innimellom det alvorlige. Likevel, dette er virkelig en tungvekter innen den moderne litteratur og bør sikkert leses flere ganger. Virkelig en perle!

B
Bokormen – 24.04.2006

– Harper Lee`s eneste roman tar utgangspunkt i de Amerikanske sørstatene rundt 1930. Hovedpersonen er jenta Scout, og vi følger et par år av barndommen hennes i en liten sørstatsby. Faren hennes er advokat, og sentralt i historien er en sak hvor han forsvarer en neger anklaget for voldtekt av en hvit jente. Boka berører flere "store" spørsmål, som raseproblematikk, fattig vs. rik, godt vs. ondt og det å bli voksen. Likevel blir ikke boka preget av store svulmende ord, fordi alt sees gjennom ei lita jentes øyne. Historien føles ekte, med god dialog og fantastiske situasjonsbeskrivelser. Karakterene er gode og nyanserte, og hovedpersonen Scout sies å være basert på Harper selv. Boka er ei perle av de sjeldne, og anbefales på det varmeste.

M
Momma – 27.03.2006

– Drep ikke en sangfugl av Harper Lee er kanskje den nydeligste boka som er skrevet! Den har rett og slett alt man kan ønske seg av en bok. Den er spennende, den er godt skrevet, og den har en historie med både budskap og et aktuelt tema den dag i dag. Når jeg skriver spennende syntes jeg at alle skal merke seg at dette ikke er noen krimbok, selv om det kan minne om det på bokomlaget. Dette er ikke noe mer enn en perfekt roman som har alt! Jeg vil si at dette er den boka man bør lese om man kun skal lese en gjennom hele livet ditt! Dette er som sagt kanskje det aller vakreste som er skrevet!

O
Onekel Oswald – 11.02.2005

– Denne boka er kanskje en av de alle beste bøkene som er skrevet.. Den handler om hvordan en advokat må forsvare en dømt neger, mens alle i juryen er hvite. Jeg syntes kanskje at boka minner litt om John Grishams "Tid for hevn", men denne er mye bedre. Boka er nær det perfekte. Den er godt skrevet, har en god historie, et godt budskap og rett og slett de mest livlige karakteren du vil møte på innen litteratur!! Dette er nok den beste boka jeg har lest, og jeg vil derfor anbefale den til dere alle sammen.. Den er kanskje ikke så bra som filmen, men det er virkelig nært. I dette tilfeller skal jeg love dere at dette er et kjøp som er vedt hver krone.. Skal dere reise til månen i ti år og kun skal ha med en bok dere skal lese en gang hver dag, tror jeg dette er min anbefaling i alle fall.. Du kommer ikke til å gå lei av den!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på To Kill A Mockingbird:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stargate

Ingvild H. Rishøi
Innbundet 
308,- 339,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv