Meny
Tre døtre av Eva - Elif Shafak

Tre døtre av Eva

; Eva Dons (Oppleser) ; Bente Klinge (Oversetter)

«... Tre døtre av Eva er intelligent, voldsom og forførerisk lesning, som gjør kompliserte teologiske spørsmål tilgjengelige og relevante.»

, Financial Times
35 år gamle Peri er på vei til et middagsselskap i et palass ved Bosporos i Istanbul da hun blir overfalt og forsøkt ranet av en tigger. Ut av veska hennes faller et gammelt og glemt polaroidbilde av tre unge kvinner og deres filosofiprofessor ved Oxford. Les mer
Vår pris
299,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 299,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

35 år gamle Peri er på vei til et middagsselskap i et palass ved Bosporos i Istanbul da hun blir overfalt og forsøkt ranet av en tigger. Ut av veska hennes faller et gammelt og glemt polaroidbilde av tre unge kvinner og deres filosofiprofessor ved Oxford. Fotografiet er som en relikvie fra fortiden, og minner henne om studietiden i England da hun ble kjent med livsglade Shirin, stillferdige Mona og den uortodokse Azur, professoren som utfordret de muslimske venninnenes ulike verdensbilder og deres syn på guddommelighet, frihet og undertrykkelse. Blant middagsgjestenes selvopptatte pludring vandrer Peris tanker stadig tilbake til fotografiet og tiden i Oxford. Men virkeligheten skal snart innhente gjestene rundt det overdådige middagsbordet. Sent på kvelden rammer en rekke terroraksjoner Istanbul, og etter hvert som terroristene og frykten kryper nærmere tvinges Peri til å gjenoppleve skandalen som skilte de fire vennene på polaroidbildet fra hverandre og minnene om en kjærlighet hun desperat har forsøkt å glemme. Peri er en helt uforglemmelig romankarakter - en intelligent, sterk kvinne som forsøker å manøvrere i motsetningsforholdet mellom øst og vest, tro og tvil, familie og frihet. Med den sydende storbyen Istanbul og kjøligkonservative Oxford som bakteppe, fletter hun en spennende og dramatisk handling sammen med aktuelle filosofiske og politiske spørsmål. Tre døtre av Eva ble nominert til Orange Prize, Baileys Prize og IPAC Dublin Literary Award.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202651145
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Three daughters of Eve
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«... Tre døtre av Eva er intelligent, voldsom og forførerisk lesning, som gjør kompliserte teologiske spørsmål tilgjengelige og relevante.»

, Financial Times

«Det finnes romaner man verdsetter gjennom privat forgudelse, og så finnes det romaner som man utålmodig venter på å diskutere med andre. Dytt «Tre døtre av Eva» på en venn, eller bokklubben din, for flotte samtaler om den brennbare tiden vi lever i.»

, The Washington Post

«Rik og kompleks ... Shafak utforsker tema som femininitet, spiritualitet, ekstremisme og politisk undertrykkelse på tankefullt og forfriskende vis.»

, Harper's Bazaar

«En rik reise inn i romantikk og religion.»

The Guardian

«En intens, drøftende og oppslukende roman.»

The Observer