Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Tredje person entall

roman

«Gode skildringer av studietid og en nødvendig skilmisse, tette skildringer av alkoholens lindring og forbannelse.»

Trine Styve Varlo, Haugesunds Avis

Hulda Kråkefjær kommer fra en lovende familie. Men med Hulda skal det vise seg å gå riktig ille: Hun mislykkes gjentatte ganger i kjærlighetslivet, tilbringer mye tid på brune puber, drikker seg fra sans og samling og gjør håpløse ting. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hulda Kråkefjær kommer fra en lovende familie. Men med Hulda skal det vise seg å gå riktig ille: Hun mislykkes gjentatte ganger i kjærlighetslivet, tilbringer mye tid på brune puber, drikker seg fra sans og samling og gjør håpløse ting. Hulda Kråkefjær lever rett og slett et destruktivt liv. Hvorfor har det gått så dårlig med Hulda? Hvordan kunne det gått annerledes? I hvilken grad kan man styre skjebnen?

Tredje person entall er en mørk historie, fortalt med mye overskudd og humor.

Medlemsvurdering:
Vigdis Hjort treffer leseren med presist og godt språk. Leser halve boken på en gang.

Margareth

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
425
ISBN
9788202561093
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Gode skildringer av studietid og en nødvendig skilmisse, tette skildringer av alkoholens lindring og forbannelse.»

Trine Styve Varlo, Haugesunds Avis

«Jeg er imponert over Vigdis Hjorth. Med sin nye roman Tredje person entall viser hun en språklig og kunstnerisk side jeg knapt har sett i hennes bøker tidligere.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«En bred og dyp roman fra Vigdis Hjort, som med sin særegne begavelse avdekker borgerskapets diskré sjarm. Hun har skrevet en roman som berører og imponerer.»

Turid Larsen, Dagsavisen

«I sine siste romaner har Vigdis Hjorth balet med eksistensielle spørsmål, og hun har ikke vært redd for å kombinere høyt og lavt, hverdag og høytid. I Tredje person entall skriver hun på en overbevisende måte frem smerten over tilværelsens uutholdelig letthet.»

Anne Catrine Straume, P2

«Tredje person entall er både underholdende og mørkt tragisk, skrevet i en medrivende form og et språk som understreker handlingen. Den blir aldri kjedelig.»

Asbjørn Ringer, Gudbrandsdølen Dagningen

«Hjorth er god til å nyansere idealene som råder de tiårene romanen beveger seg gjennom. Hun har av og til besnærende gode skildringer av menneskenes forfengelighet og sårbarhet. Dialogene hennes er også av ypperlig kvalitet. Hjorth har i det hele tatt et godt og nådeløst blikk for de realitetene vi forholder oss til, hun skriver medrivende og til tider svært god prosa. Hun skriver med autoritet og overskudd.»

Nationen

«Hjorth forsker, som før, på kreftene som herjer i menneskene. Hun er en skarpsindig forfatter, og det hele er underholdende, intenst og velskrevet.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«Vigdis Hjorth er en eksepsjonelt god forteller. Hun skriver klart, skarpt og klokt, underholdende og skremmende presist. Hjorth har en evne til å fange situasjoner og erfaringer i språk som gjør at man sitter og tenker: akkurat sånn er det.»

Marie G. Auberg, Aftenposten

Medlemmers vurdering

M
Margareth – 05.07.2016

– Vigdis Hjort treffer leseren med presist og godt språk. Leser halve boken på en gang.

R
Rose-Marie – 22.04.2009

– Historien om Hulda Kråkefjær presenteres som nedtegnelser hun har gjort mens hun soner en fengselsstraff for drapsforsøk på sin elsker. En fengselslege fatter interesse for denne i utgangspunktet så vellykkede akademikerkvinnen, og da hun nokså overraskende tar sitt eget liv, bestemmer han seg for å offentliggjøre hennes historie. Dette er en historie om en kvinne som gang på gang fornedrer seg selv gjennom å leve et liv med et mangfold av elskere og mengder med alkohol, og om en kvinne som forakter seg selv, og som aldri har lært verken å elske eller bli elsket. Det viser seg at mye av årsaken til Huldas destruktive adferd er å finne i forholdet til hennes mor - en patetisk, selvmedlidende kvinne som først av alt tenker på seg selv og sine egne behov. Når Hulda er nede, er hun fantastisk støttende. Når det derimot går bra for Hulda, "må" hun jekke henne ned. Heller enn å se datteren lykkes, ønsker hun - bevisst eller ubevisst - at datteren skal mislykkes, slik at hun kan opptre som "den gode mor". Lydboka er nydelig lest av Gisken Armand, og dette er den beste boka jeg hittil har lest av Vigdis Hjorth!

S
S – 09.11.2008

– Vigdis Hjorth er mildt sagt en produktiv forfatter, med en bok allerede klar kun et år etter at hun gav ut "Hjulskift". I denne boken er det selvrealisering og selvdestruksjon som står i fokus, mesterlig beskrevet og fortalt fra en Hjorth som nok en gang beviser sitt enorme forfattertalent. Leseren blir i denne boken tatt med på en fortelling som fjerner håp og drømmer, allerede fra første side beveger man seg mot undegrunnen. Romanens hovedperson har tatt livet sitt, men ikke minst er det de fiktive som gjelder i denne boken. I "Tredje person entall" skriver Hjorth både beskrivende og modig, vakkert og intenst. Forfatteren frykter ikke å skrive om smerte og skremmende sannheter, dette vinner hun stort med i denne boken.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tredje person entall:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gilead

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-

Hysj

Vigdis Hjorth
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv