Min side Kundeservice Bli medlem

Ulvene fra evighetens skog

roman

«Store tanker og skumle hendelser. Bare Knausgård kan skrive som Knausgård.»

VG

Ulvene fra evighetens skog er en frittstående fortsettelse av fjorårets roman Morgenstjernen.

Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Ulvene fra evighetens skog åpner i 1986. Det er regjeringskrise i Norge, og en atomreaktor langt borte i Tsjernobyl har eksplodert. Syvert Løyning, en ung mann på tjue år, vender hjem fra militæret til sin mor og bror i huset deres utenfor en større by på Sørlandet. En natt drømmer han om sin døde far. Det er som om faren vil ham noe. Men hva? Han begynner å undersøke det som ligger igjen etter faren. Sporene leder til Sovjetunionen.

Romanens andre del foregår i Russland i vår tid. Vi møter biologen Alevtina, som en helg drar til Samara sammen med sin sønn for å feire farens åttiårsdag. Som ung stilte Alevtina de helt store spørsmålene, som hvor livet kommer fra og hva det egentlig er. Disse dagene har hun mer enn nok med sitt eget liv – forholdet til sønnen, og til faren, som hun alltid har vært nært knyttet til. Vi møter også hennes venninne Vasilisa, en poet som skriver en bok om et særegent og gammelt trekk ved den russiske kulturen: troen på evig liv.

Ulvene fra evighetens skog er en suggestiv og dypt engasjerende roman som utvider utforskningen av den tiltakende apokalyptiske situasjonen som ble beskrevet i Karl Ove Knausgårds forrige roman, Morgenstjernen.

 

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
775
ISBN
9788249523900
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
22 x 15 cm
Nr
8193991
Serie
Morgenstjernen 2

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Store tanker og skumle hendelser. Bare Knausgård kan skrive som Knausgård.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Det er forflytningen til Russland som får romanen til å løfte seg. Det er i Dostojevskijs og Tolstojs verden at Knausgård boltrer seg best (...) Og her er vi ved hovedårsaken til at jeg tilgir Knausgård det meste: essayet i romanen, hans spesialdistanse.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Fascinerende fra Knausgård … intenst spennende ... Jeg er kommet til side 778 og boka er slutt. Som leser sitter jeg med en følelse av sorg. Jeg vil lese mer, vite mer, skjønne hva som skjer. Og heldigvis er det bebudet minst ei bok til … Pirrende, spennende, underholdende og tankevekkende, alt dette er bare antydninger om leseropplevelsen. Og så hele veien med den sedvanlige knausgårdske språksikkerheten»

Emil Otto Syvertsen , Fædrelandsvennen

«Det er umulig ikke å la seg imponere av Karl Ove Knausgård. For andre gang på ett år gir han ut en roman på over 660 sider. Og i likhet med Morgenstjernen er Ulvene fra evighetens skog en bok som er breddfull av ideer, interessante innfall og maleriske skildringer»

Preben Jordal, Aftenposten

«[Ulvene i evighetens skog] er en enda tydeligere indikasjon enn sin forgjenger på at Knausgård nå er i gang med et romanprosjekt som antagelig er ment å skulle overgå Min kamp-bøkene både med hensyn til omfang og ambisjonsnivå. Jeg kommer definitivt til å følge ham videre»

Frode Helmich Pedersen, Morgenbladet

«Måten han skildrer en umoden ung mann på, for så å hente han fram igjen som voksen, er nydelig ... Observasjonene av foreldre og barns kronglete relasjoner er prima, her som alltid hos Knausgård. Han skriver godt om dødens tilstedeværelse i hverdagslivet, enten man lever med en død forelder eller har opplevd andre tap. Skildringene av miljø og landskap er knallgode – særlig Russland stiger fram som i en slags dokumentarfilm, gjenkjennelig også om man aldri har vært der»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«ekstremt fascinerande ... Vi er [..] langt frå det perfekte. Likevel går romanen langt utanpå dei fleste, fordi han sprengjer grensene i begge endar av skalaen»

Marta Norheim, nrk.no

«Skildringene er så levende og tidskoloritten så spot on at jeg leser i sepia og technicolor om hverandre ... Karakterene som skrives frem er tydelige og de ulike historiene er fascinerende. Særlig er det samspillet mellom karakterene, dialogen, som trekker leseren inn. Her får Knausgårds språkgaver skinne»

Maren Dahl Keller, BOK365

«En lang bue av ideer ligger til grunn for Ulvene fra evighetens skog ... et forfatterskap som lever og utvikler seg dynamisk, av og til i brå kast ...»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

Medlemmers vurdering

P
Per Magnussen – 02.11.2022

– Det er alltid med spenning og glede jeg begynner på en ny roman av Knausgård. Denne gangen ble det også en fin historie om møte mellom forskjellige mennesker, land og kulturer. Stjernen som ikke lyser i min anmeldelse betyr at jeg synes det ble i overkant mye filosofiske betraktninger. Men du verden for en roman.

S
Svein T. – 14.12.2021

– Original - samtidig en typisk Knausgård-roman.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ulvene fra evighetens skog:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enken
Ny!

Enken

Helene Flood
Innbundet 
393,- 449,-

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv