Min side Kundeservice Bli medlem

Vandrande ikorn

roman

«Fyrst teiknar eg eit fly og ei håkjerring luntande nede i grumse hav. Så flyttar eg meg til på arket. Legg meg hardt på tømmerblyanten og tek meg på tak. Med eitt er det vorte ei stråhytte med ein hageflekk ikring, ei lita blikstill tjørn og ein ikorn. Les mer

329,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«Fyrst teiknar eg eit fly og ei håkjerring luntande nede i grumse hav. Så flyttar eg meg til på arket. Legg meg hardt på tømmerblyanten og tek meg på tak. Med eitt er det vorte ei stråhytte med ein hageflekk ikring, ei lita blikstill tjørn og ein ikorn.»
Vandrande ikorn er ved fyrste augnekast ei tradisjonell forteljing om ein smågut hjå eit eldre ektepar i ei avsidesliggjande bygd, om handleturar, lækjarbesøk og livet på gardsbruket. Men guten er irrasjonell og endrar verda med fantasien - støv-sugaren blir ein steinbit i ei havgrotte, dyra på bordduken er stengde inne i ein labyrint. Ein dag teiknar han ein ikorn som tek lesaren med til ei draumverd.

Vandrande ikorn (1987) er Gyr.ir Elíassons gjennombrotsbok. Ho høyrer til hovudverka i islandsk litteratur i siste fjerdingen av 1900-talet og vart heidra med .órbergur .ór.arsons stilpris i 1989.

Omsett frå islandsk av Oskar Vistdal.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
103
ISBN
9788274887213
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Gangandi íkorni
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vandrande ikorn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logos

Finn Bjørnseth
Paperback 
179,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv