Min side Kundeservice Bli medlem

Vareopptelling

"Vareopptelling tilbyr et synspunkt på kritikerens rolle. Og den spiller opp til dans. Slik forblir Loe en av litteraturens fremste samfunnskritikere. Og gjennom den komiske tonen forblir han min favoritt."

Stavanger Aftenblad

Nina Faber er en aldrende lyriker som aldri har vært helt i takt med sin samtid. På 1970-tallet, mens kollegaene skrev riktig og viktig, skrev hun de rareste ting. Nå har hun har vært ute av syne i årevis, herjet av motgang, det har gått rykter om et lengre opphold i Istanbul, muligens til og med en kjæreste. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Nina Faber er en aldrende lyriker som aldri har vært helt i takt med sin samtid. På 1970-tallet, mens kollegaene skrev riktig og viktig, skrev hun de rareste ting. Nå har hun har vært ute av syne i årevis, herjet av motgang, det har gått rykter om et lengre opphold i Istanbul, muligens til og med en kjæreste. Nå skal hun utgi sin nye diktsamling, Bosporos. Hun er nervøs, sint og det er hennes siste dag på jorden.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202410148
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013

Lytt til utdrag

Anmeldelser

"Vareopptelling tilbyr et synspunkt på kritikerens rolle. Og den spiller opp til dans. Slik forblir Loe en av litteraturens fremste samfunnskritikere. Og gjennom den komiske tonen forblir han min favoritt."

Ida Vågseter, Stavanger Aftenblad

"Morsom, burlesk og grotesk roman om poeten Nina Fabers heftige sinne og handlekraftige gjengjeldelse etter en grusom anmeldelse (...) I min vareopptelling har Loe skrevet sin beste roman siden Doppler, som også tangerer hverandre i helter som faller utenfor norsk normalstandard. Anbefales!"

Stein Roll, Adresseavisen

"Han tar miljøet han beskriver på kornet, og harselasen er lett, ledig og fornøyelig. Karakteristikkene er knappe, men sylskarpe (...) Plottet rutsjer av gårde med kvikk tone, høyt tempo og kostelig absurde vendinger. Mot slutten slipper Loe tøylene fullstendig, med et ganske ubetalelig resultat."

Silje Bekeng, Klassekampen

«Årets beste bøker 2013 "Med den aldrende lyrikeren Nina Faber har Erlend Loe skapt et personportrett som er blant høydepunktene både i hans forfatterskap, og i det norske bokåret. Boka er dessuten et varmt forsvar for poesiens, og i forlengelsen også litteraturens, egenverdi."»

Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vareopptelling:

Se flere

Logg inn

Handlekurv