Min side Kundeservice Bli medlem

Vingetyven

roman

Henry bor alene i leiligheten han vokste opp i. Dagene bruker han til å vandre rundt Østensjøvannet med fotoapparat og kikkert rundt halsen. Slik gir han inntrykk av å være en ganske alminnelig fuglekikker. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Henry bor alene i leiligheten han vokste opp i. Dagene bruker han til å vandre rundt Østensjøvannet med fotoapparat og kikkert rundt halsen. Slik gir han inntrykk av å være en ganske alminnelig fuglekikker. Men det underet han tålmodig står og ser etter, er ei jente ved navn Regine.

Et annet sted i nabolaget, i et nyervervet lite hus, legger Elisabeth epler på peisen for å få eplelukt i rommet, og tenner lys i vinduskarmen for å hilse datteren sin velkommen inn om kvelden. Elisabeth er en voksen kvinne som til sin forundring lever et helt nytt liv etter skilsmissen. Hun har et vakkert hjem, en kjæreste som gir seg hen og et arbeid hun går opp i. Men først og fremst har hun datteren Regine.
Henry og Elisabeth har ingenting med hverandre å gjøre. Skritt for skritt og i dypeste hemmelighet gjør likevel den ene seg kjent i den andres verden. Deres eneste felles erfaring gjelder Regine; begge tror at de ser henne bedre enn noen annen.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Oktober
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788249512348
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

R
Rose-Marie – 16.05.2009

– Elisabeth lever et normalt liv sammen med sin 15-årige datter Regine etter skilsmissen fra mannen. Hun er i en fase i livet der blikket er rettet mer innover i seg selv enn det å følge med hva datteren foretar seg. Blant annet tviler hun på sin egen tiltrekningskraft som kvinne. Verken Elisabeth eller Regine har den fjerneste anelse om at de er i ferd med å bli invadert av den 40 årige mannen Henry. Henry tilbringer dagene ved Østensjøvannet, der han tilsynelatende studerer det yrende fuglelivet i området. Han er imidlertid helt besatt av Regine, og spionerer på henne. Regine registrerer at hun møter på denne mannen, men uten å reflektere særlig over det. Etter hvert som Henry sirkler seg inn på livet til Elisabeth og Regine, stiger uhyggen. For hva er han egentlig ute etter? Denne boka fenget meg fra første side, og jeg klarte ikke å legge den fra meg. Det er flere nivåer i boka. En side ved boka er det psykologiske thrillerelementet, en annen side er å følge Elisabeth som godt voksen kvinne gå i gang med runde nummer to i kjærlighetslivet. Boka er rett og slett god!

G
Glad i bøker – 08.04.2009

– "Vingetyven" er en bok hvor vi møter Henry. Henry bor alene og bruker dagene ved Østensjøvannet hvor han ser på fugler, ihverfall virker det slik. Han ser og så etter Regine som er 15 år og bor sammen med moren sin. Mora til Regine er Elisabeth, og hun vet heller ikke at livet hennes er i ferd med å bli invadert. Boka gir gode beskrivelser og vi føler at vi blir kjent med hovedpersonene. Den gir oss en litt uhyggelig følelse når det gjelder henry og hans besettelse av Regine. Hvert kapittel avsluttes sånn at man bare må lese det neste. Forfatteren klarer på en mesrelig måte å veksle mellom å se historien fra Henrys eller Elisabeth side. Anbefales.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vingetyven:

Se flere

Logg inn

Handlekurv