Min side Kundeservice Bli medlem

Women

Low-life writer and unrepentant alcoholic Henry Chinaski was born to survive. After decades of slacking off at low-paying dead-end jobs, blowing his cash on booze and women, and scrimping by in flea-bitten apartments, Chinaski sees his poetic star rising at last. Les mer

301,-
Usikker levering*
*Vi bestiller varen fra forlag i utlandet. Dersom varen finnes, sender vi den så snart vi får den til lager

Logg inn for å se din bonus

Low-life writer and unrepentant alcoholic Henry Chinaski was born to survive. After decades of slacking off at low-paying dead-end jobs, blowing his cash on booze and women, and scrimping by in flea-bitten apartments, Chinaski sees his poetic star rising at last. Now, at fifty, he is reveling in his sudden rock-star life, running three hundred hangovers a year, and maintaining a sex life that would cripple Casanova.With all of Bukowski's trademark humor and gritty, dark honesty, this 1978 follow-up to Post Office and Factotum is an uncompromising account of life on the edge.

Medlemsvurdering:
Av de tre bøkene om Henri Chinaski: "Post Office", "Factotum", og "Women" er den sistnevnte absolutt den beste etter min mening. Bukowski er umisskjennelig med sitt nakne og konsise språkbruk. Chinaski har gått fra å være en postansatt uten tid til annet enn å drikke seg full og jobbe, til å satse som forfatter og reise rundt i USA på et ekstremt lavt budsjett i "Factotum", til å bli en etablert forfatter i denne boka. Som kjent forfatter kommer han i kontakt med mange kvinner som kommer til ham som møll rundt en lykt i natten. Behandlingen disse kvinnene får fra Chinaski er ikke særlig romantisk men han er i alle fall helt ærlig i sitt forhold til dem. Gjennom kvinnehistorie etter kvinnehistorie får den gamle styggingen endelig hevn for ungdomsårene da han var utstøtt. Først mot slutten av boken begynner Chinaski selv å vise ekte følelser ovenfor en annen kvinne. Dette er en ærlig bok om relasjoner skrevet ut i fra en manns perspektiv, anbefales på det sterkeste.

Old Bastard

Se alle vurderinger

Detaljer

Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
290
ISBN
9780061177590
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
20 x 13 cm

Medlemmers vurdering

C
CM – 19.03.2009

– I "Women" fortsetter Charles Bukowski, alias Henry Chinaski, hvor han slapp med "Factotum". Selvbiografisk forteller han om sitt virke som heltidsforfatter, med arbeidsrutiner og researchmetoder forbeholdt de færreste. Bukowski forteller om sex og alkohol på samme mørke med samtidig humoristiske vis som Mötley Crüe gjorde i sin selvbiografi "The Dirt" 23 år senere. Det går forholdsvis flatt bortover i denne romanen, men det er helt greit. Forandringene går stort sett i ny dame og nye knull i annethvert kapittel. Bukowski beretter om et liv helt på kanten av hva de fleste av oss kunne tålt i en uke og han gjør det stilfullt og ikke-stilfullt på en gang, slik at vi kan sitte trygt i stolen og bivåne det hele. Verdenslitteraturen ville vært mye fattigere uten Charles Bukowski.

O
Old Bastard – 27.11.2004

– Av de tre bøkene om Henri Chinaski: "Post Office", "Factotum", og "Women" er den sistnevnte absolutt den beste etter min mening. Bukowski er umisskjennelig med sitt nakne og konsise språkbruk. Chinaski har gått fra å være en postansatt uten tid til annet enn å drikke seg full og jobbe, til å satse som forfatter og reise rundt i USA på et ekstremt lavt budsjett i "Factotum", til å bli en etablert forfatter i denne boka. Som kjent forfatter kommer han i kontakt med mange kvinner som kommer til ham som møll rundt en lykt i natten. Behandlingen disse kvinnene får fra Chinaski er ikke særlig romantisk men han er i alle fall helt ærlig i sitt forhold til dem. Gjennom kvinnehistorie etter kvinnehistorie får den gamle styggingen endelig hevn for ungdomsårene da han var utstøtt. Først mot slutten av boken begynner Chinaski selv å vise ekte følelser ovenfor en annen kvinne. Dette er en ærlig bok om relasjoner skrevet ut i fra en manns perspektiv, anbefales på det sterkeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Women:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Pulp

Charles Bukowski
Paperback 
160,-

Nausea

Jean-Paul Sartre
Paperback 
145,-
 

1984

George Orwell
Paperback 
131,-
 

F2

Eirik Ingebrigtsen
Paperback 
299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv