Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Tre menn til Vilma

roman

«Koselig, uimotståelig og romantisk førjulslesing ... Her kan du vente deg både tårer og latter, og personer du ikke ønsker å forlate. Skal du bare lese en juleroman i år, så les denne!»

Elin Brend Bjørhei, VG

En morsom, hjertevarm og underholdende julefortelling om musikk, vennskap, død, men kanskje først og fremst om kjærlighet.

Les mer

99,-

379,- Spar: 280,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - romaner inntil -80 % Velg flere her

Jul, Actually

Hils på Vilma Veierød, kvinnen du ikke visste du ville tilbringe julen med! Se fram til en morsom, hjertevarm og underholdende julefortelling om musikk, vennskap, død, men kanskje først og fremst om kjærlighet.

35 år gamle Vilma Veierød er en kvinne av den litt bekymrede typen. Hun lever alene og holder seg helst for seg selv. Hennes nærmeste venn er en kollega fra kulturskolen, men heller ikke hun kommer særlig tett på Vilma. Vilma holder seg på alle mulige måter på den sikre siden. Som liten fikk hun innprentet fra grandtanten at «du aldri kan være forsiktig nok». For eksempel kan bananer være radioaktive og medføre økt dødelighet, vin er farlig, akkurat som fødsler, idet hele tatt det er mange farer der ute. Vilma er derfor av typen som lagrer hermetikk i kjelleren og gjør det hun kan for å unngå døden. 

To menn – og en død far
Kanskje er det familiehistorien hennes som er forklaringen på denne holdningen. Døden har satt sine spor i Vilmas liv, moren hennes døde da Vilma var svært ung. Noen far har det aldri vært snakk om, og Vilma har vokst opp hos en grandtante som døde da Vilma var 18. Siden har hun vært alene. 

Så en dag endrer Vilmas tilværelse seg. To menn står på trappa hennes, en prest og, av alle ting, en patolog. Budskapet de kommer med, er av det triste slaget. Vilmas far er funnet død på flyet mellom London og Oslo. For en som aldri har hatt noen far, er imidlertid ikke dødsbudskapet spesielt tungt å bære. 

Hjertevarm underholdning
Likevel skal hendelsen føre til store endringer. Ikke bare var Vilmas far på vei for å oppsøke henne, med seg hadde han også en bunke brev som skal komme til å lære Vilma sine foreldre å kjenne på en helt ny måte. Og Vilma som knapt har kjent en mann så langt i livet, har plutselig et helt knippe menn å forholde seg til, en avdød far, en kjekk prest og en patolog med verbal tourettes. Det høres kanskje useriøst ut, men faktum er at Vilmas tilværelse er både underholdende og hjertevarm. 

Tourettes og pepperkakehus
Vilma og patologen Robert utvikler et slags vennskap. De er kanskje ikke skapt for hverandre, men Vilma erfarer at det skjer ting i kjølvannet av den pratsomme Robert. Livet hennes blir tilført energi, ikke minst fra den dagen Amdi står på døra første gang og stormer inn i livet hennes. Fra tid til annen dukker det opp elever som mangler instrument hjemme, dette er noe Vilma er svært lite fortrolig med. Men Amdi tar det det som en selvfølge, «invaderer huset hennes», og mot Vilmas vilje blir Amdi, Robert og Vilma nesten som en liten familie. Det går i pepperkakebaking, besøk hos Amdis familie og ikke minst øvinger fram mot julekonserten. 

Se fram til en søt, romantisk komedie med varme og ikke minst julestemning! 

 

Medlemsvurdering:
En herlig bok til å le og gråte av. Lånte på biblioteket før jul i 2021, og kjøpte den i 2022 da jeg skjønte at det var kommet en bok 2. En flott anledning til å lese den én gang til, og antagelig enda flere ganger.

Inger

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
444
ISBN
9788252591736
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 14 cm
Nr
8174377
Serie
Vilma Veierød 1

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Gudrun Skretting (f. 1971) er utdannet klassisk pianist ved Norges Musikkhøyskole. Hun har gått forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt. For debuten Anton og andre uhell vant hun Kulturdepartementets  debutantpris og NBUs pris Trollkrittet. Boka ble også nominert til ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen. Høsten 2017 kom oppfølgeren Anton og andre flokkdyr, og for denne vant Skretting Arks barnebokpris. Høsten 2018 kom den tredje boka i serien, Anton den store.

Tre menn til Vilma er hennes første roman for voksne.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Koselig, uimotståelig og romantisk førjulslesing ... Her kan du vente deg både tårer og latter, og personer du ikke ønsker å forlate. Skal du bare lese en juleroman i år, så les denne!»

Elin Brend Bjørhei, VG

Medlemmers vurdering

A
Anne-Lynn – 20.09.2023

– En hjertevarm bok om ensomhet og mennesker som finner hverandre.

I
Inger – 11.01.2023

– En herlig bok til å le og gråte av. Lånte på biblioteket før jul i 2021, og kjøpte den i 2022 da jeg skjønte at det var kommet en bok 2. En flott anledning til å lese den én gang til, og antagelig enda flere ganger.

I
Ingvild Iversen – 03.05.2022

– Gøyeste boka jeg har lest på lenge!Varm og rørende i tillegg.

T
Therese Moe – 20.04.2022

– Utrolig morsom. Anbefaler den som lydbok.

J
JKB – 07.03.2022

– Likte boka veldig godt!! Lenge siden hatt leserglede, og trang til å sjå kva som skjer vidare, ein pageturner vil eg sei det er. Gjenkjennelse, godt språk, sorgmuntert, humor. Håper på fleire bøker frå same forfatter.

I
Ingrid Kristiansen – 11.01.2022

– En lettlest bok å kose seg med i romjulen.

K
Kathinka – 11.01.2022

– Jeg klarte ikke legge fra meg denne både sørgmodige og nydelige boken, som fikk meg til humre høyt over livet.

T
Turid Munkvold – 14.12.2021

– Tre menn til Vilma

C
Cecilie Elisabeth Stifjell – 19.11.2021

– Kjøpte, denne til da meg da selv, som da et romantisk juleminne

B
Bodil Irene Hekne – 20.10.2021

– Dette var en leseopplevelse av de sjeldne. Å følge vilmas reise med sine rutiner og tvangstanker fram til et åpent og fritt menneske var magisk. Og forfatteren klarte å hele tiden ha henne i fokus og falt ikke o fella med å lage en klissete kjærlighetsroman.

L
Liv – 27.07.2021

– Startet litt forvirrende, men etterhvert ble handlingen tydelig og litt gripende. Om enn at jeg måtte ta meg i å bli irritert på bokens hovedperson ! Kan anbefale boka.

M
Magnhild – 27.07.2021

– En veldig annerledes bok som jeg satt stor pris på. Lo høyt for meg selv flere ganger

M
Mona B – 02.06.2021

– Koste meg virkelig med denne boken som jeg både kunne le og gråte av.

I
Inger – 12.02.2021

– Jeg har allerede anmeldt denne herlige boken. Jeg vil bare legge til at jeg håper på flere voksenbøker fra Gudrun Skretting.

I
Inger – 12.02.2021

– Utrolig koselig bok med både masse humor, noe vemod, litt romantikk og skikkelig god underholdning for oss som elsker førjulstiden.

H
Hilde J Pettersen – 11.02.2021

– Tre menn til Vilma

u
unni dahl – 10.02.2021

– tre menn til Vilma

u
unni dahl – 10.02.2021

– tre menn til Vilma

C
Carina Eines – 10.02.2021

– Tre Menn til Vilma er en hyggelig bok som passer godt å lese i førjulstida. Til tider ler jeg høyt av enkelte av karakterene, og det er en lett leselig bok. Litt forutsigbar, men det gjør ingenting. Som den advents-luka boka i seg selv er venter man likevel spent på siste sjokoladen.

A
Astrid – 10.02.2021

– Kjekt med avveksling fra hverdags alvoret. En søt, men også litt vemodig bok jeg anbefaler, til de som vil ha noe annet å tenke på.

K
Kjersti – 09.02.2021

– En sjarmerende bok med humor og alvorlige og underfundige undertoner. Anbefales.

Å
Åslaug – 09.02.2021

– Koselig og morsom juleroman

E
Elizabeth – 09.02.2021

– Tre menn til Vilma

W
Wenche Jønholt – 09.02.2021

– Lettlest og koseleg bok.Eg måtte dra på smilebåndet fleire gonger,på same tid som det var alvor

G
Grethe – 09.02.2021

– Denne romanen var ein stor skuffelse for meg og av den sorten som går fort i glemmeboka.

Y
Yngvild – 09.02.2021

– Et sjarmtroll av en bok

L
Lie – 09.02.2021

– Koselig

C
Christel W Jørgensen – 06.02.2021

– En nydelig bok

K
Kari – 12.01.2021

– Dette var ei bra og spennande julebok, med mykje artige replikkar og hendelsar.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 18.11.2020

– Skal du bare lese en juleroman i år så trenger du ikke lete lenger! Skretting har tidligere skrevet flere svært populære barnebøker, når hun nå debuterer med en roman for et voksent publikum er det et helt nytt publikum som kan glede seg. Tre menn til Vilma er både morsom og rørende, men også tankevekkende om ensomhet, vennskap og selvsagt litt kjærlighet ...

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tre menn til Vilma:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv