Meny
Gudrun Skretting: Tre menn til Vilma
Tre menn til Vilma - Gudrun Skretting

Tre menn til Vilma

roman

Serie: Vilma Veierød 1

«Koselig, uimotståelig og romantisk førjulslesing ... Her kan du vente deg både tårer og latter, og personer du ikke ønsker å forlate. Skal du bare lese en juleroman i år, så les denne!»

, VG Terningkast 5

En morsom, hjertevarm og underholdende julefortelling om musikk, vennskap, død, men kanskje først og fremst om kjærlighet.

Les mer
Jul
Vennskap
Romantisk
Sidevender
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Erlend Sørskaar, redaktør

Jul, Actually

Hils på Vilma Veierød, kvinnen du ikke visste du ville tilbringe julen med! Se fram til en morsom, hjertevarm og underholdende julefortelling om musikk, vennskap, død, men kanskje først og fremst om kjærlighet.

35 år gamle Vilma Veierød er en kvinne av den litt bekymrede typen. Hun lever alene og holder seg helst for seg selv. Hennes nærmeste venn er en kollega fra kulturskolen, men heller ikke hun kommer særlig tett på Vilma. Vilma holder seg på alle mulige måter på den sikre siden. Som liten fikk hun innprentet fra grandtanten at «du aldri kan være forsiktig nok». For eksempel kan bananer være radioaktive og medføre økt dødelighet, vin er farlig, akkurat som fødsler, idet hele tatt det er mange farer der ute. Vilma er derfor av typen som lagrer hermetikk i kjelleren og gjør det hun kan for å unngå døden. 

To menn – og en død far
Kanskje er det familiehistorien hennes som er forklaringen på denne holdningen. Døden har satt sine spor i Vilmas liv, moren hennes døde da Vilma var svært ung. Noen far har det aldri vært snakk om, og Vilma har vokst opp hos en grandtante som døde da Vilma var 18. Siden har hun vært alene. 

Så en dag endrer Vilmas tilværelse seg. To menn står på trappa hennes, en prest og, av alle ting, en patolog. Budskapet de kommer med, er av det triste slaget. Vilmas far er funnet død på flyet mellom London og Oslo. For en som aldri har hatt noen far, er imidlertid ikke dødsbudskapet spesielt tungt å bære. 

Hjertevarm underholdning
Likevel skal hendelsen føre til store endringer. Ikke bare var Vilmas far på vei for å oppsøke henne, med seg hadde han også en bunke brev som skal komme til å lære Vilma sine foreldre å kjenne på en helt ny måte. Og Vilma som knapt har kjent en mann så langt i livet, har plutselig et helt knippe menn å forholde seg til, en avdød far, en kjekk prest og en patolog med verbal tourettes. Det høres kanskje useriøst ut, men faktum er at Vilmas tilværelse er både underholdende og hjertevarm. 

Tourettes og pepperkakehus
Vilma og patologen Robert utvikler et slags vennskap. De er kanskje ikke skapt for hverandre, men Vilma erfarer at det skjer ting i kjølvannet av den pratsomme Robert. Livet hennes blir tilført energi, ikke minst fra den dagen Amdi står på døra første gang og stormer inn i livet hennes. Fra tid til annen dukker det opp elever som mangler instrument hjemme, dette er noe Vilma er svært lite fortrolig med. Men Amdi tar det det som en selvfølge, «invaderer huset hennes», og mot Vilmas vilje blir Amdi, Robert og Vilma nesten som en liten familie. Det går i pepperkakebaking, besøk hos Amdis familie og ikke minst øvinger fram mot julekonserten. 

Se fram til en søt, romantisk komedie med varme og ikke minst julestemning! 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Elin Brend Bjørhei, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 444
ISBN: 9788252591736
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8174377
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Gudrun Skretting (f. 1971) er utdannet klassisk pianist ved Norges Musikkhøyskole. Hun har gått forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt. For debuten Anton og andre uhell vant hun Kulturdepartementets  debutantpris og NBUs pris Trollkrittet. Boka ble også nominert til ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen. Høsten 2017 kom oppfølgeren Anton og andre flokkdyr, og for denne vant Skretting Arks barnebokpris. Høsten 2018 kom den tredje boka i serien, Anton den store.

Tre menn til Vilma er hennes første roman for voksne.