Meny
Jojo Moyes: I dine sko

I dine sko

; Eva Ulven (Oversetter)

« Fengende, fiks og festlig. »

, VG Terningkast 5

Igjen kan vi boltre oss i smart og god underholdning pepret med en smule livsvisdom. Her er jakt på penger og håpløse ektemenn, en passelig dose romantikk og samvittighet for aldrende foreldre ... og et par griselekre, høyhælte sko. Kort sagt litt av hvert vi alle kan kjenne oss igjen i!

Les mer
Bestselgende forfatter
Godstol-bok
Kjærlighet
Livsvisdom
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Bente, redaktørBente

Varmt og underholdende fra fenomenet Moyes!

Sam Kemp vil nok beskrive seg selv som en temmelig ordinær kvinne. Hun jobber som selger av trykkeritjenester, noe hun er ubrukelig til, ifølge den grinete sjefen hennes, Simon. Mannen hennes, Phil, ligger stort sett på sofaen og sover, han greier knapt å lufte bikkja. Phil har nemlig gått på en solid smell etter at faren døde. Han har også mistet jobben. Sam henger derfor hardt i stroppen for å få det hele til å gå rundt. En dag finner hun ut at hun skal bruke gavekortet hun fikk av datteren, til en time på treningssenteret. Sam hater trening, og på senteret føler hun seg ikke hjemme, særlig når hun overhører de andre i garderoben som tydeligvis lever et helt annet liv enn Sam. I ren distraksjon tar hun med seg feil treningsbag ut fra garderoben. Og den rettmessige eieren av den luksuriøse bagen, Nisha, får med seg den slitne plastbagen til Sam. Det er duket for forviklingar.

I ren distraksjon tar hun med seg feil treningsbag ut fra garderoben. Og den rettmessige eieren av den luksuriøse bagen, Nisha, får med seg den slitne plastbagen til Sam. Det er duket for forviklingar.

Fra luksusliv til vaskejobb

Amerikanske Nisha er Sams rake motsetning. Hun lever et liv i sus og dus og bor sammen med forretningsmannen Carl i en luksussuite mens de er i England. Men samme dag som bagen forsvinner, og hun får Sams simple bag med et innhold hun knapt vil berøre, mister hun absolutt alle goder! Kontoen blir sperret. Hun får ikke tilgang til suiten på hotellet. Hun har kun de klærne hun står og går i. Mannen har kastet henne ut! Nisha er sjokkert og rasende. Antagelig har han latt en annen «golddigger» ta over hennes posisjon i ekteskapet. Nisha får seg jobb som vaskehjelp på hotellet der mannen bor, i håp om i hvert fall å få tilgang til suiten og klærne sine.

De røde skoene

Sam haster avgårde til et viktig salgsmøte, men finner underveis ut at hun har ubrukelige slippers på føttene. Så hva annet kan hun gjøre enn å ta på seg de røde, høyhælte skoene som befinner seg i bagen? Hun stolprer av gårde, retter ryggen og setter nesa i været. Det får gå som best det kan … Og underlig nok blir salgsmøtene en suksess. Folk kikker fascinert på skoene, lytter til henne, hun selger firmaets tjenester så det suser. Sam oser av selvtillit. Skoene blir også en del av forhandlingene mellom Nisha og Carl. For at hun skal få en akseptabel avtale med mannen, må hun finne de røde, håndsydde Louboutin-skoene i rødt krokodilleskinn til 7000 dollar og levere dem til Carl. Og hun må legge en plan for å få tatt rotta på fyren … på en eller annen måte. Vi skjønner etter hvert at Nisha og Sam må møtes!

Så hva annet kan hun gjøre enn å ta på seg de røde, høyhælte skoene som befinner seg i bagen. Hun stolprer av gårde, retter ryggen og setter nesa i været. Det får gå som best det kan … Og underlig nok blir salgsmøtene en suksess.

Jojo Moyes har skrevet en varm og underholdende roman med mye drama og forviklinger. Hovedpersonene har ulik bakgrunn, men de må begge vinne over usympatiske menn. Den tilsynelatende kyniske Nisha er kanskje ikke så kynisk når det kommer til stykket. Uansett blir hun tvunget til å få planta beina på jorda og betrakte andre mennesker med nye øyne, oppdage at det er mye varme og omtanke å hente hos folk som ikke eier stort.

Vi heier på henne like mye som vi heier på Sam!

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Guri Hjeltnes, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bonnier norsk forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 490
ISBN: 9788252593662
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Someone else's shoes
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8214093
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

« Fengende, fiks og festlig. »

, VG Terningkast 5

« Den britiske bestselgerforfatteren Jojo Moyes skriver underholdning av det smarte slaget (...) Det er lett å bli hektet.»

, NRK

«Jojo Moyes har en rågod penn og skriver med ironisk snert og et vidd som absolutt fortjener en stor leserkrets.»

, Nettavisen