BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Je m'appelle Agneta

Agneta er usynlig. Det er ingen som bryr seg om hva hun gjør på jobben. Ektemannen er kun opptatt av trening, og ungene lopper henne for penger. En dag ser hun en annonse som forandrer alt!

Les mer

199,-

399,- Spar: 200,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Bestselgersalg – romaner fra 79,- Velg flere her

Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Når livet likevel bjudar på!

Agneta har ingen drive, ingen libido. Det er i hvert fall slik hun oppfatter seg selv. I motsetning til den treningsnarkomane ektemannen Magnus, som har svartelistet alt av fett, rødt kjøtt, alkohol og kaffe, elsker Agneta å stappe i seg fete oster, sprøstekt kyllingskinn og et liv på sofaen. Hennes svarteliste består nemlig av alle aktiviteter mannen driver med, og vinflaskene klirrer under senga. I tilfelle det blir nødvendig med en støyt. Sexlivet er nærmest ikke-eksisterende, og de to utflytta ungene er frekke pengeinnkrevere. Tilværelsen er med andre ord ikke særlig tilfredsstillende.

Annonsen som forandrer alt

En dag fanger en annonse Agnetas interesse. En eldre gutt trenger en slags au pair som kan snakke svensk. Han bor i en liten landsby i Provence. Agneta drømmer seg bort. Googler bilder av landsbyen, vingårder og olivenlunder. Drømmer om å rusle rundt i solvarmen og stikke innom bakerier og kjøpe bagetter og croissanter. For ikke å snakke om en haug med gode oster. Etter noen vinglass den kvelden, sier hun til seg selv: «Jeg gjør det. Ja, helvete heller. Agneta, bare gjør det!»

Sexlivet er nærmest ikke-eksisterende, og de to utflytta ungene er frekke pengeinnkrevere. Tilværelsen er med andre ord ikke særlig tilfredsstillende.

«Herregud, hva har jeg gjort?»

Akkurat det tenker Agneta på vei til Frankrike. Kanskje alt bare er lureri? Kanskje hun blir ranet, drept og partert? Det viser seg at den eldre gutten som trenger hjelp, er Einar, en gammel homofil mann på vei inn i demens. Hans eksotiske bolig er et kloster i en rotete, sjarmerende hage med katter og skilpadden Luzette. Etter et par uker opplever Agneta noe rart. Hun begynner å trives. Hun føler seg verdsatt. Hun elsker å høre Einar fortelle om sitt liv, selv om det er de samme historiene på nytt og på nytt, og hun får gode venner i Einars naboer og hjelpere Bernadette, Henri og rundbrenneren Fabien. Men hjemme begynner Magnus å mase om alt som er trivielt, snart er det jul, og Agneta får et snev av dårlig samvittighet. Hun må ta et oppgjør med seg selv. Hva slags liv vil hun leve?

Jeg må si at jeg koste meg med denne boka, og kanskje var det en del å kjenne seg igjen i ... Emma Hamberg har skrevet en underholdende, herlig frisk og frekk roman som passer utmerket som selskap i sommersola!

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
331
ISBN
9788252593815
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Je m'appelle Agneta
Format
21 x 14 cm
Nr
8217181
Serie
Agneta 1

Hilsen fra forfatteren

”Tänk att Agneta ska få dansa med er i Norge nu – hurra! Trots att jag är en sagoberättare, hämtar jag det mesta från verkligheten. Agneta bygger på mina läsare, klostret ligger faktiskt gömt på riktigt i djupaste Provence och Einar dansar precis där, just nu. Så välkomna in i Agnetas och min värld. En värld där osynliga kvinnor hittar helt nya färger, gamla herrar överröstar sina sorger med livsglädje och granntanter syr underkläder som kan förflytta berg. Eller i alla fall kan få helt vanliga människor att flyga."
Emma Hamberg

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Emma Hamberg er en kjent TV og radiopersonlighet i Sverige. Hun har gitt ut en rekke bøker, noen av dem også på norsk, men Je M'appelle Agneta er hennes store gjennombrudd i Sverige. Boka har solgt over 200 000 eksemplarer, og neste bok om Agneta er allerede i gang.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Je m'appelle Agneta:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Vrakeren

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
199,- 449,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv