Da verden kom til Sjølyst

den store Stonesboken : [1963-1970)

Spesielt gøy er det å få se norske kuriositeter, inkludert en rekke livate bilder fra arkivene til Det Nye, ungdomsbladet der Friis var berømt og beryktet journalist.»
(Audun Vinger, DN)

«Boka er absolutt anbefalt for den som liker bilder av sjarmerende bøller i hvite bukser og svarte høyhalsere, og noe av den råeste populærmusikken som noen gang er utgitt. Les mer

545,-

599,- Spar: 54,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Spesielt gøy er det å få se norske kuriositeter, inkludert en rekke livate bilder fra arkivene til Det Nye, ungdomsbladet der Friis var berømt og beryktet journalist.»
(Audun Vinger, DN)

«Boka er absolutt anbefalt for den som liker bilder av sjarmerende bøller i hvite bukser og svarte høyhalsere, og noe av den råeste populærmusikken som noen gang er utgitt.»
(Audun Vinger, Facebook)

«Yan Friis følger opplegget fra hans bok «Beatles og jeg». Dette er en kunnskapsrik, entusiastisk og for det meste saklig presentasjon, men med mange personlige erindringer underveis. Vi får fornøyelige anekdoter fra hans egen oppvekst, med tilbakeblikk på hendelser rundt både ham og The Stones.»
« ...musikkjournalistikk på høyeste nivå.»
(Geir Rakvaag, Dagsavisen)

«Da verden kom til Sjølyst er nærmest essensen av en coffee table-bok. Du kan sluke den i sin helhet, eller tilbringe timevis med å bla fra oppslag til oppslag.»
(Arvid Skancke-Knutsen, ballade.no)

«Det er en sann fryd å lese Yan Friis' bok om The Rolling Stones - for han går sannelig både grundig og morsomt til verks!»
(Arild Rønsen, Puls)

«Yan Friis står kreditert som forfatter, han har i mange tiår vært blant de dyktigste norske formidlere av populærmusikk. Han har alle fakta på plass, på detaljnivå, og han har språket i sin makt.»
(Ole Jacob Hoel, Adressa)

.This book is just out, and I have just started reading it. I will need a lot of time to read it through, highly recommended, especially if you are able to read Norwegian language, but just all the images are worth the book in itself."
(Bjørnulf Vik, It's Only Rock'n Roll)

«Yan Friis er ridderen av det skrevne ord. Mannen som klarer å skrive om musikk så innlevende og troverdig at leseren formelig hører platene. Og hvis Yan skriver om plater man har vokst opp med, klarer han å få leseren til å gjenoppleve sin egen oppvekst og fornemme de samme duftene - enten det er julebakst, mors kjøttkaker eller deodoranten til den fineste jenta i klassen.»
(Bård Ose, fra forordet i «Da verden kom til Sjølyst»)

«Jeg likte at vi var med i verden. Mick, Brian, Keith, Bill og Charlie - bare noen kilometer unna, det var sommer, det føltes godt.»
Yan Friis

«På starten av karrieren ble Rolling Stones behandlet like nedlatende som 50-årenes fargede musikere i USA tidligere hadde blitt. Ofte beskrevet som langhårede, upolerte og ustelte bavianer. Enkelte «seriøse» musikkskribenter hadde faktisk begynt å respektere The Beatles, men med Stones var det noe helt annet. Et sted gikk fortsatt grensen!»
Tom Kristensen

The ROLLING STONES var ganske enkelt en av de aller beste gruppene som dukket opp fra Storbritannia på begynnelsen av 60-tallet. En kvintett bestående av noen av de mest karismatiske utøvende kunstnerne i det forrige århundre - Jagger, Richards, Jones, Wyman og Watts. Stones hadde akkurat den rette kombinasjonen av sjarm, sjel, stil og en ondskapsfull humor, en miks helt nødvendig for å gjøre dem til et av de mest ikoniske bandene gjennom tidene.
DA VERDEN KOM TIL SJØLYST følger Rolling Stones fra platedebuten i juni '63, frem til den millionselgende konsertsuveniren Get Yer Ya Ya's Out, utgitt i september 1970.
Antologien er en reise tilbake til et tapt paradis der Stones sto for lydsporet. Historien skildrer nærliggende, personlige, ofte rystende eventyr fra både scene og plate. Med dyp innsikt beskrives påvirkningen bandet hadde på norsk ungdom på 60- og 70-tallet. Erindringer fra en rekke tidsvitner bidrar også til bokens autentiske preg.
DA VERDEN KOM TIL SJØLYST inneholder tonnevis med personlige minner, en mengde usette fotografier, sjeldne omslag og reklameplakater - ofte utkast så vel som individuelle reproduksjoner. Boken er et «must» for enhver elsker av det forrige århundres musikk og er en definitiv ytring fra en magisk æra.

Detaljer

Forlag
Saranya forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
381
ISBN
9788230026243
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Da verden kom til Sjølyst

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Da verden kom til Sjølyst:

Pop

Audun Molde
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

William Shakespeare
Paperback 
209,- 299,-
 

Glam!

Mark Paytress
Innbundet 
435,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv