Min side Kundeservice Bli medlem

Great by choice

hvorfor noen virksomheter blomstrer til tross for usikkerhet, kaos og (u)flaks

Ti år etter den verdensomspennende bestselgeren "Good to Great" er Jim Collins tilbake med en ny banebrytende studie. Denne gangen handler det om hvorfor noen virksomheter blomster til tross for usikkerhet, kaos og (u)flaks. Les mer

499,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Ti år etter den verdensomspennende bestselgeren "Good to Great" er Jim Collins tilbake med en ny banebrytende studie. Denne gangen handler det om hvorfor noen virksomheter blomster til tross for usikkerhet, kaos og (u)flaks.
Sagt om boken:
«Denne velskrevne boken er et must for alle som vil forstå hvordan virksomheter kan lykkes på tross av usikre og turbulente omgivelser. Basert på et omfattende forskningsarbeid avliver Jim Collins og Morten T. Hansen en rekke myter rundt hva som skaper fremragende resultater. For eksempel krever ikke raske og dramatisk endringer i omgivelsene automatisk raske beslutninger og handlinger. Likeledes kjennetegnes ikke godt lederskap bare av risikovillighet og visjoner; det handler vel så mye om disiplin, systematiske fakta, og en god dose paranoia. Nordmannen Morten T. Hansen bruker Roald Amundsen og kappløpet til Sydpolen som et illustrerende eksempel. Men som for Amundsens ekspedisjon finnes det ingen rask løsning for virksomheter som forsøker å lykkes under usikre og til dels kaotiske forhold. Men konseptene i denne boken vil kunne være en uvurderlig ledetråd.»
Even Bolstad - daglig leder av HR Norge

Ti år etter den verdensomspennende bestselgeren "Good to Great" er Jim Collins tilbake med et nytt banebrytende arbeid. Denne gangen stiller han spørsmålet: Hvorfor blomstrer noen virksomheter til tross for usikre og turbulente omgivelser når andre ikke gjør det? Basert på ni års forskning, systematiske analyser og engasjerende historier, oppsummerer Collins og hans kollega Morten T. Hansen prinsippene for å utvikle fremgangsrike virksomheter i uforutsigbare tider preget av høy endringstakt.

"Great by Choice" skiller seg fra Collins tidligere arbeider ved at den ikke bare fokuserer på prestasjoner, men også på de ustabile og uforutsigbare forholdene som dagens ledere møter.
Sammen med et team på over 20 forskere har Collins og Hansen studert selskaper som har oppnådd fremragende resultater. Dette er virksomheter som ikke bare har overlevd turbulente tider, men som også oppnådde minst 10 ganger bedre resultater enn bransjegjennomsnittet over en 15-årsperiode. Disse «10-X selskapene» er sammenlignet med et nøye utvalg av selskaper som ikke oppnådde tilsvarende resultater.

Resultatene fra studien ga mange overraskelser. Som f.eks.:
* De beste lederne tok ikke større risiko, var ikke mer visjonære og mer kreative enn lederne i sammenligningsselskapene. Derimot var de mer disiplinerte, mer faktaorienterte og mer paranoide.
*Innovasjon i seg selv viser seg ikke å være trumfkortet i en kaotisk og usikker verden. Viktigere er evnen til å skalere innovasjonen og blande kreativitet med disiplin.
* Å tro at ledelse i en verden i rask endring alltid krever «raske beslutninger» og «rask handling» er en sikker vei til skifteretten.
* Fremragende selskaper forandret seg i mindre grad som en reaksjon til radikalt endrede omgivelser enn sammenligningselskapene.

Forfatterne utfordrer konvensjonell kunnskap med tankevekkende og samtidig praktiske konsepter. De inkluderer: 10-Xere; Tremilsmarsjen; Skyt først prøveskudd, så kanonkuler; Lede over dødslinjen; Zoome ut for deretter zoome inn; og SMoK oppskriften.

I det siste kapitlet presenterer Collins og Hansen sin mest provoserende og originale analyse. Der definerer, kvantifiserer og analyserer de flaksens rolle. De fremragende selskapene i studien og deres ledere var ikke mer heldige enn sammenligningsselskapene. Derimot fikk de klart større avkastning på sin flaks.

I sum viser forfatterne på en overbevisende måte at selv i en kaotisk og usikker verden er fremragende virksomhet et valg og ikke flaks.

Sagt om Jim Collins og "Good to great".
«Jim Collins ... er den mest innflytelsesrike nålevende ledelsestenkeren»
-Fortune

«En bok toppledere ikke venter med å kjøpe»
-USA Today

«For denne guruen er ingen spørsmål for store»
-New York Times.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
278
ISBN
9788215021072
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Great by choice
Format
23 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Great by choice:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fyrsten

Niccolò Machiavelli
Paperback 
299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv