Svartstilla

roman

Margsterk debut om levd liv ... Romanen røper eit sjeldan forfattartalent, hjå ein debutant som skriv forfriskande langt borte frå sin eigen navle.

, BOK365 Terningkast 5
I Svartstilla har den unge forfattaren valt den gamle kvinnas perspektiv for å skrive om kjærleik, einsemd og om lengsel etter å høyre til. Gjennom den gamle kvinnas sorg får lesaren innblikk i ei uendeleg sterk forteljing om stor kjærleik - og om den stilna som oppstår når eit liv brått tek slutt. Les mer
Vår pris: 305,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

I Svartstilla har den unge forfattaren valt den gamle kvinnas perspektiv for å skrive om kjærleik, einsemd og om lengsel etter å høyre til. Gjennom den gamle kvinnas sorg får lesaren innblikk i ei uendeleg sterk forteljing om stor kjærleik - og om den stilna som oppstår når eit liv brått tek slutt. 

I det store minnearbeidet ho står ovanfor, ser den gamle kvinna tilbake på seg sjølv som ung kvinne. Korleis ho elska han som er borte. Gjennom denne erindringa skildrar forfatteren eit liv og ein familie mange kan kjenne seg att i. Skarpt og presist teiknar ho opp eit menneskeliv med all den sårheit og styrke som livet sjølv kan kreve. 

«Beundringsverdig vakkert og forunderlig innsiktsfullt om kjærligheten.» 

adressa.no, terningkast 5 

 

Svartstilla er ein liten, men likevel stor roman, om store spørsmål om kva eit menneskeliv er, kva kjærleiken er verdt, og kva den kostar. I den gamle kvinna sin kamp for å halde fast på den store sorga skildras òg menneskets søken etter meining i ei stadig meir opplyst verd. 

Susanne Skogstad er fødd i 1992 og bur i Oslo, men vaks opp på Eid i Nordfjord. Svartstilla er hennar debutbok. Ho går på manuslinja på Westerdals. 

 

«Det kan være mye futt i gamle skrotter også. Det skjønner man under lesningen av 'Svartstilla' av Susanne Skogstad. Denne lyriske romanen har festet seg som en klump i magen på meg fordi hovedpersonen uttrykker en sorg og et sinne som jeg tidligere har sett tegn til, men ikke helt tatt innover meg, hos mennesker som sto meg nær.» 

Ingunn Økland, Aftenposten 

 

Fakta

Anmeldelser

Margsterk debut om levd liv ... Romanen røper eit sjeldan forfattartalent, hjå ein debutant som skriv forfriskande langt borte frå sin eigen navle.

, BOK365 Terningkast 5

Det kan være mye futt i gamle skrotter også. Det skjønner man under lesningen av 'Svartstilla' av Susanne Skogstad. Denne lyriske romanen har festet seg som en klump i magen på meg fordi hovedpersonen uttrykker en sorg og et sinne som jeg tidligere har sett tegn til, men ikke helt tatt innover meg, hos mennesker som sto meg nær.

, Aftenposten

Beundringsverdig vakkert og forunderlig innsiktsfullt om kjærligheten.

Adressa Terningkast 5

Skulle terningkast gjevast utfrå talet med tårer som blei felt under lesinga av denne boka, så måtte boka fått terningkast over trehundreogåttito.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6