Meny
 

Allis sønn

«Uhyre sterkt portrett av eit uvanleg barn. Den 85 år gamle romanen 'Allis sønn' har ikkje mista krafta til å sjokkere og opprøre lesaren.»

, nrk.no
Elling vokser opp i et fattig fiskevær på Trøndelagskysten. Han er en kreativ kunstnerspire, som stikker seg ut blant klippfisksaltende øyværinger uti fjordlandskapet. Alli er bekymret for sønnens annerledeshet, og vil beskytte ham fra omverdenen, men ender kanskje med å skade ham mer enn hun beskytter. Les mer
Vår pris
229,-
Spar
150,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 229,-
Spar: 150,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Elling vokser opp i et fattig fiskevær på Trøndelagskysten. Han er en kreativ kunstnerspire, som stikker seg ut blant klippfisksaltende øyværinger uti fjordlandskapet. Alli er bekymret for sønnens annerledeshet og vil beskytte ham fra omverdenen, men ender kanskje med å skade ham mer enn hun beskytter. 

Boka er et dyptpløyende psykologisk drama som stiller spørsmål ved hva omsorg og beskyttelse er, og om hvilke forventninger samfunnet har til morsrollen, og hvordan en mor og et barn kan få rom til å være seg selv. 

Allis sønn er Magnhild Haalkes (1885–1984) debutroman fra 1935, en bok som plasserte henne blant våre fremste diktere. Romanen fikk strålende anmeldelser hjemme og ute, blant annet i New York Times. Dessverre har Haalkes forfatterskap likevel ikke den plassen i det kollektive minnet som det fortjener. Denne glemte perlen av en roman gjenutgis våren 2020, med et forord av Monica Isakstuen. 

 

Fakta