Min side Kundeservice Bli medlem

Orientalism

Surveys the history and nature of Western attitudes towards the East, considering orientalism as a powerful European ideological creation - a way for writers, philosophers and colonial administrators to deal with the 'otherness' of eastern culture, customs and beliefs. Les mer

160,-
Paperback
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Surveys the history and nature of Western attitudes towards the East, considering orientalism as a powerful European ideological creation - a way for writers, philosophers and colonial administrators to deal with the 'otherness' of eastern culture, customs and beliefs.

Medlemsvurdering:
Edward Saids hardtslående klassiker er minst like aktuell i terrorkrigens tidsalder som den var for femogtyve år siden. Boken tar for seg Vestens bilde av Østen, og ser på hvordan Orienten betraktet som et vrengebilde av Oksidenten. Vel er den regulære kolonialismens tidsalder et tilbakelagt stadium, men de konstruerte bildene av Østen tillater Vesten å fortsette overgrepene - i andre former. Said var frem til sin død i 2003 - for å bruke et etterhvert komisk og forslitt begrep - en av verdens viktigste intellektuelle, og dét med rette.
«Orentalismen» er et godt sted å begynne når man skal opplese og -lyse seg på felter som imperialisme, post- og vanlig kolonialisme, fiendebilder og sosial konstruktivisme.

hmmm

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Penguin Classics
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
432
ISBN
9780141187426
Utgivelsesår
2003
Format
20 x 13 cm

Om forfatteren

Edward W. Said was a university professor at Columbia University. He was born in Jerusalem in 1935 and educated in Egypt and the United States. His other books include The Question of Palestine, Culture and Imperialism and Out of Place: A Memoir.

Medlemmers vurdering

E
Emanuel Hóse – 25.11.2006

– Få, kanskje ingen, har hatt så stor innvirkning på moderne samfunnsforskning som Edward Said. Med Orientalismen angrep han grunnleggende fundamenter ved akademisk form og tenkemåte, og det på en slik måte at det ble svært vanskelig å ikke ta stilling til det. Det er lite sannsynlig at det finnes en samfunnsforsker som kan kalle seg helt nøytral til Edward Said. Boken ble opprinnelig publisert på 70-tallet, men mange vil hevde den er minst like aktuell i dag. Spesielt med tanke på internasjonal terrorisme og generaliseringen av den muslimske verden i retorikken hos mange høyrepolitikere i vesten. Dersom man ikke har hørt om Orientalisme-begrepet bør denne boken leses asap! For meg var den en vekker...

h
hmmm – 18.12.2005

– Edward Saids hardtslående klassiker er minst like aktuell i terrorkrigens tidsalder som den var for femogtyve år siden. Boken tar for seg Vestens bilde av Østen, og ser på hvordan Orienten betraktet som et vrengebilde av Oksidenten. Vel er den regulære kolonialismens tidsalder et tilbakelagt stadium, men de konstruerte bildene av Østen tillater Vesten å fortsette overgrepene - i andre former. Said var frem til sin død i 2003 - for å bruke et etterhvert komisk og forslitt begrep - en av verdens viktigste intellektuelle, og dét med rette.
«Orentalismen» er et godt sted å begynne når man skal opplese og -lyse seg på felter som imperialisme, post- og vanlig kolonialisme, fiendebilder og sosial konstruktivisme.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Orientalism:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Advent

Inger Hagerup
Kartonert 
172,- 189,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv