– Veldig inspirerende bok med supergode oppskrifter:-) Kjøpte den fordi jeg er så fornøyd med salat-boken hennes fra før
Aichas middelhavsmat
Aichas middelhavsmat er proppfull av oppskrifter på fargerike middelhavsklassikere og hennes egne oppskrifter basert på middelhavslandenes matkultur.
Les merLogg inn for å se din bonus

Skrevet av: Runhild, Redaktør
Maten som smaker av sol
Lag solfylte matøyeblikk med Aichas nydelige middelhavsretter – både de klassiske og hennes egne oppskrifter.
Bli inspirert av Aicha til å lage de lekreste og mest smakfulle rettene av sesongens friske, fristende grønnsaker, fisk, frukt, belgvekster og urter, hvitløk, nøtter og korn. Aichas middelhavsmat er proppfull av oppskrifter på fargerike middelhavsklassikere og hennes egne oppskrifter basert på middelhavslandenes matkultur.
Solens kjøkken
De over 100 oppskriftene er enkle og gode, med ingredienser og tilberedningsmetoder basert på middelhavskostholdet. Skap solfylte matøyeblikk og minner som kan deles med venner og familie. Hva med en frisk og fargesprakende salat, en lekker fiskerett, enkle og smakfulle småretter eller noe saftig på grillen?
Prøv en grillet salat!
Få feriefølelsen hjemme med herlig kylling- souvlaki eller en frisk melonsalat, lag en mettende tunfisksalat med poteter, smak på pannestekt torsk med ananas-salsa og frekke kamskjell, nyt karrikylling med aprikoser, fennikelsalat med mango og reker, nydelige marinader og en rund og god dessert med det lille ekstra.
Sunt og godt
Middelhavsmat er ikke bare en smak av sommer, det er også sunn og fristende mat som kan nytes hele året med noen enkle justeringer. «Middelhavskjøkkenet er summen av råvarene og tilberedningsmetodene som brukes av menneskene som bor rundt Middelhavet,» forklarer Aicha. En fellesnevner er at oppskriftene er basert på ferske produkter du greit får tak i og enkle tilberedningsmetoder.
Skap hyggelige tradisjoner
Aichas kjøkkenfilosofi er også enkel og grei: Litt kjøtt, mer fisk og mest grønt. Og olivenolje! Men middelhavsmat er enn oppskrifter, det er kultur: Å samles rundt tilberedelsen på kjøkkenet og siden dele maten ved bordet og ha en hyggelig samtale. Aicha vil inspirere oss til å sette av tid til matlaging og fellesskapet rundt mat, hun vil at vi skal skape tradisjoner som kan videreføres. Et viktig tips fra forfatteren er å alltid smake på maten og tilpasse krydderet så den behager din og dine gjesters ganer før dere benker dere rundt bordet for å nyte solens kjøkken!
Medlemsvurdering:
Veldig inspirerende bok med supergode oppskrifter:-) Kjøpte den fordi jeg er så fornøyd med salat-boken hennes fra førTorunn
Detaljer
- Forlag
- Gyldendal
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 279
- ISBN
- 9788205591349
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2023
- Originaltittel
- Aichas middelhavsmat
- Format
- 26 x 21 cm
- Nr
- 8214972
Om forfatteren
Aicha Bouhlou (f. 1964) er født i Marokko, vokste opp i Tyskland og er bergenser av overbevisning. Etter mange år med kunstformidling og eget galleri i Bergen gjorde hun sin interesse for og glede av mat-laging til levevei. Etter veldig god respons på Instagram startet hun bloggen aichasmat.no. Hun har utgitt flere populære kokebøker; Aichas kjøkken (2016), Den grønne maten (2017), Litt kjøtt, mer fisk, mest grønt (2019) og Aichas salatfantasier (2021).