– Dette er en kokebok som er helt annerledes enn andre kokebøker. Toklas formidler livsglede og matglede, og ikke minst gleden ved å nyte mat og god drikke sammen med andre. Mange av teknikkene og oppskriftene er å finne igjen på profesjonelle kokkers kjøkken den dag i dag, noe Eivind Hellstrøm også påpeker i forordet. Det er gøy å lese om Picasso og Hemingway i en sånn setting, og jeg tror jeg kommer til å prøve svært mange av oppskriftene i denne boka (selv om noen er mer komplisert enn andre). Den ene fristelsen tar den andre, og Toklas forteller på en nøktern og "rett frem"-måte.
Alice B. Toklas kokebok
Kokeboka inneholder oppskriftene til Alice B. Toklas, kjent som Gertrude Steins kjæreste, sekretær, kokk, muse og mye annet. Les mer
249,- Spar: 22,-
Logg inn for å se din bonus
Endelig er den legendariske kokeboken til Alice B. Toklas å få på norsk. Her er rettene hun serverte Gertrude Stein, Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Henri Matisse og mange andre kunstnere som levde i Paris før krigen. Boken er resultatet av et langt liv med matlaging, og er stappfull av oppskrifter, minner og anekdoter. Toklas skriver med innlevelse om dette myteomspunne miljøet, om sitt samboerskap med forfatteren Gertrude Stein, deres liv og måltider i Paris, på den franske landsbygda, under 2 verdenkriger og på reise gjennom USA.
Det er kulturhistorie på sitt mest levende og underholdende. Toklas betraktet det å lage mat som en kunst fullt på høyde med andre kunstformer. Den kjærlige måten hun skildrer råvarer og tilberedelsen på vitner om dette. Hun ble en sann mester innen den franske kokkeskolen. Når denne boken nå finnes i norsk utgave, ligger alt til rette for at den også her vil få den samme hengivne tilhengerskaren som den har fått i så mange andre land.
Detaljer
- Forlag
- Grapefrukt forl.
- Innbinding
- Paperback
- Språk
- Norsk Bokmål
- Sider
- 304
- ISBN
- 9788299757416
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2011
- Originaltittel
- The Alice B. Toklas cookbook
- Format
- 24 x 17 cm
Medlemmers vurdering
Skriv en vurdering
– Denne kokeboken, som byr på Alice B. Toklas oppskrifter, er en kokebok så absolutt utenom det vanlige. Boken inneholder oppskrifter Tokla laget til storheter som Picasso, Hemingway, Matisse og flere andre storhetsnavn. Selve oppskriftene stammer fra den franske kokkekunst, med retter som fokuserer på smak, utførelse, farge og kombinasjoner. Kvaliteten på både rettene og deres ingredienser er svært høy, derfor er dette en bok som kan brukes til å imponere både venner og familie med matretter som byr på smaksopplevelser av de helt sjeldne. Boken byr også på viktig og rørende historie, fra et liv som innebar både krig og reiser fra land til land, alltid med måltidet som et viktig samlepunkt i livet. Denne boken anbefales svært sterkt, da den byr på både historier og oppskrifter man vil få store gleder av i år etter år.