Meny

Alice B. Toklas kokebok

; Francis Rose (Illustratør) ; Gerd Kvanvig (Oversetter)

Kokeboka inneholder oppskriftene til Alice B. Toklas, kjent som Gertrude Steins kjæreste, sekretær, kokk, muse og mye annet. Les mer
Vår pris
227,-
Spar
22,-

Veil. pris: 249,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

  Kjøp NÅ - få 11 bonuskroner!

Vår pris: 227,-
Spar: 22,-

Veil. pris: 249,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

  Kjøp NÅ - få 11 bonuskroner!

Om boka

Endelig er den legendariske kokeboken til Alice B. Toklas å få på norsk. Her er rettene hun serverte Gertrude Stein, Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Henri Matisse og mange andre kunstnere som levde i Paris før krigen. Boken er resultatet av et langt liv med matlaging, og er stappfull av oppskrifter, minner og anekdoter. Toklas skriver med innlevelse om dette myteomspunne miljøet, om sitt samboerskap med forfatteren Gertrude Stein, deres liv  og måltider i Paris, på den franske landsbygda, under 2 verdenkriger og på reise gjennom USA.

Det er kulturhistorie på sitt mest levende og underholdende. Toklas betraktet det å lage mat som en kunst fullt på høyde med andre kunstformer. Den kjærlige måten hun skildrer råvarer og tilberedelsen på vitner om dette. Hun ble en sann mester innen den franske kokkeskolen. Når denne boken nå finnes i norsk utgave, ligger alt til rette for at den også her vil få den samme hengivne tilhengerskaren som den har fått i så mange andre land.

 

 

Fakta