Min side Kundeservice Bli medlem

Matskikker og årstidene

oppskrifter og historie

Mattradisjoner er en viktig del av kulturarven vår - en arv vi må ta vare på og la oss inspirere av. Matkultur og mattradisjon kan også kalles det "folkelige norske kjøkken", noe alle har et ansvar for å bevare og videreføre til nye generasjoner. Les mer

380,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Mattradisjoner er en viktig del av kulturarven vår - en arv vi må ta vare på og la oss inspirere av. Matkultur og mattradisjon kan også kalles det "folkelige norske kjøkken", noe alle har et ansvar for å bevare og videreføre til nye generasjoner. Det finnes et utall oppskrifter på tradisjonsmat - hver landsdel, bygd og slekt har sine matskikker som er videreført fra én generasjon til neste. Forfatterne er to matglade jenter som har vært så heldige å få vokse opp i sine mødres og bestemødres kjøkken og fått del i den arven som de igjen hadde fra sine mødre og bestemødre. Det er denne arven og gleden over matkultur og mattradisjon de vil gi videre til deg som skal lese og bruke denne boka. Boka tar deg med på en liten reise gjennom de fire årstidene med de særnorske mattradisjonene som har levd i utallige generasjoner. Vår matkultur er sterkt påvirket av hva naturen har gitt oss av ressurser, muligheter og begrensninger. Men det er ikke bare årstider, klima og råvarer som påvirker matvanene våre: Tilgang på energi og utstyr har forandret seg. Og ikke minst har reiser til andre land og verdensdeler påvirket skikkene våre og gitt oss nye ideer, oppskrifter og råvarer.

Medlemsvurdering:
Anmeldelsen som følger denne boka er ikke rettferdig overfor innholdet. Boka har mye historie som på en levende måte forteller historien bak våre tradisjoner og skikker. Boka har også et omfattende kapittel om samisk mat. Dette er ei bok som passer både for dem som kan mye om mat og for dem som er i ferd med å starte voksenlivet. Oppskriftene er lette å forstå og følge. Her finner du ingen kunstige tilsetningstoffer, ei yppelig bok for dem som vil spise lage mat av naturlige råvarer.

Hjalmar

Detaljer

Forlag
Yrkeslitteratur
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
207
ISBN
9788258406010
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

H
Hjalmar – 21.08.2009

– Anmeldelsen som følger denne boka er ikke rettferdig overfor innholdet. Boka har mye historie som på en levende måte forteller historien bak våre tradisjoner og skikker. Boka har også et omfattende kapittel om samisk mat. Dette er ei bok som passer både for dem som kan mye om mat og for dem som er i ferd med å starte voksenlivet. Oppskriftene er lette å forstå og følge. Her finner du ingen kunstige tilsetningstoffer, ei yppelig bok for dem som vil spise lage mat av naturlige råvarer.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Matskikker og årstidene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv