Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Alt du elsker, skal brenne

på innsiden av den hvite nasjonalismens gjenfødelse i USA

«Fascinerende reportasjeverk som gir innsikt i drivkreftene bak rasisme»»

Bjarne Robberstad, Klassekampen

En rystende historie om oppblomstringen av høyreekstremistiske og nasjonalistiske grupperinger i USA og deres vei til politisk makt.

Den norske journalisten Vegard Tenold Aase har siden 2010 infiltrert flere av USAs mest ekstreme nasjonalistmiljøer. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

En rystende historie om oppblomstringen av høyreekstremistiske og nasjonalistiske grupperinger i USA og deres vei til politisk makt.

Den norske journalisten Vegard Tenold Aase har siden 2010 infiltrert flere av USAs mest ekstreme nasjonalistmiljøer. Disse grupperingene var en del av en dårlig organisert understrøm i det amerikanske samfunnet. I årene som ledet opp til og etterfulgte valget av Donald Trump i 2016, var det imidlertid mye som forandret seg. Åpenlys rasistisk motivert vold preget stadig flere politiske mønstringer, medlemstallet i nasjonalistiske organisasjoner steg, og politikere på nasjonalt nivå, presidenten inkludert, ga næring til de samme grupperingenes frustrasjoner.

Aasegir et skremmende og forstemmende innblikk i disse miljøene, som nå har funnet ny styrke. Han introduserer oss for nynazister i Brooklyn, en klanskvinne fra Tennessee, og sist, men ikke minst en stigende stjerne i miljøet, en ung mann fra Maryland med kallenavnet «den lille føreren», som forstår seg på politisk makt og som søker å skape en bred koalisjon av høyreekstreme grupperinger for å hjelpe dem med å etablere seg i offentligheten.

Alt du elsker, skal brenne tar leseren med til den mørke og paranoide vrangsiden av Amerika, en parallell virkelighet der den hvite rase er truet, og fienden lurer bak hvert eneste gatehjørne. Det er en bok som forsøker å forstå hvor hatet kommer fra, og hva som skal til for å komme det til livs.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
335
ISBN
9788202599409
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Everything you love will burn
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Fascinerende reportasjeverk som gir innsikt i drivkreftene bak rasisme»»

Bjarne Robberstad, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Alt du elsker, skal brenne:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Munch

Steffen Kverneland
Innbundet 
450,-
 

Magnet

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv